Dacă în perioada de glorie a echipei naționale lotul primei reprezentative abunda de stranieri, în ultimii ani selecționerii s-au bazat tot mai mult pe jucători proveniți de la echipe din campionatul intern.
Conform unei statistici realizate de site-ul oficial al FRF, 48 de fotbaliști din campionatul intern au bifat măcar un minut în tricoul echipei naționale în ultimii 5 ani. Dintre aceștia, cei mai mulți jucau în momentele respective la FCSB, echipă care și-a orientat politica în ultimii ani către jucători români, având din ce în ce mai puțini străini.
Pe locurile 2, 3 și 4 se află Craiova, CFR Cluj și Viitorul, cu un număr apropiat de jucători care au jucat pentru națională când evoluau la aceste formații.
Cupa Mondială FIFA
Tensiune maximă înainte de SUA - Iran! Un gest necugetat al federației americane a încins spiritele
ACUM 19 MINUTE
Printre cele 8 echipe care au oferit jucători primei reprezentative se numără și Pandurii Tg.Jiu, formație care se zbate în subsolul clasametului din Liga a 2-a și care a fost exclusă inițial din această competiție din cauza problemelor financiare. Celelalte 3 echipe românești care au fost reprezentate la echipa națională sunt Dinamo, Astra Giurgiu și Sepsi Sf.Gheorghe.
Clasament
  • 1.FCSB 81 de apariții
  • 2.Universitatea Craiova 46 de apariții
  • 3.CFR Cluj 42 de apariții
  • 4.FC Viitorul Constanța 40 de apariții
  • 5.Dinamo București 14 apariții
  • 6.Astra Giurgiu 11 apariții
  • 7.Pandurii Târgu Jiu 4 apariții
  • 8.Sepsi Sfântu Gheorghe 2 apariții
Lotul României pentru meciurile din luna noiembrie
Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Valentin Cojocaru (FC Viitorul, 0/0);
Fundași: Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 8/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 17/0), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0);
Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Denis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0);
Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2).
* Mihai Bălașa s-a accidentat și a fost înlocuit cu Bogdan Mitrea (Sepsi Sf.Gheorghe), care a debutat cu gol în meciul cu Belarus.
Cupa Mondială FIFA
The Times, anunț uriaș: Leo Messi pleacă de la PSG după Cupa Mondială
ACUM 25 MINUTE
Fotbal
Ronaldo îl apără pe Neymar: "Ești minunat, Neymar! GIGANT"
ACUM O ORĂ