Justiția a anchetat opt persoane pentru presupus "omor din culpă și posibilă tentativă de omor", delict care prevede o sentință între 8 și 25 de ani de închisoare, urmând să stabilească dacă îngrijirea acordată fostului campion mondial a fost deficitară și dacă s-a apelat la toate mijloacele necesare pentru evitarea decesului.
Persoanele inculpate sunt Leopoldo Luque, psihiatra Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz, medicului coordonator al internării la domiciliu, Nancy Forlini, coordonatorul infirmierilor Mariano Perroni, infirmierii Ricardo Omar Almiron și Dahiana Gisela Madrid și medicul generalist Pedro di Spagna.
Conform presei locale, citate de Agerpres, cererea de dezbatere orală trebuie făcută de procurori înainte de 13 aprilie.
Fotbal
Tricoul purtat de Maradona în meciul cu Anglia din 86 s-a vândut pentru o sumă record
04/05/2022 LA 16:49
Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul și inima, a murit la 60 de ani în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operație pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. Autopsia fostului campion mondial a determinat că decesul a intervenit ca urmare "a unui edem pulmonar acut secundar și a unei insuficiențe cardiace cronice exacerbate". La inimă s-a descoperit că suferea de o cardiomiopatie dilatată.
Citește și:

Maradona a decedat pe 25 noiembrie 2020

Diego Armando Maradona a decedat pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac. Starea de sănătate a argentinianului nu era cea mai bună de câteva săptămâni.
La începutul lunii noiembrie, la numai 4 zile după aniversarea de 60 de ani, fostul fotbalist suferise o operație pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge).
Lumea s-a temut atunci pentru viața lui Maradona, dar din fericire, operația a fost un succes, iar fostul campion mondial din 1986 revenise acasă, la reședința din Tigre, unde a fost îngrijit până când a făcut infarctul care i-a pus capăt vieții.
Potrivit publicației argentiniene Ole, în ziua morții sale, Maradona s-a trezit foarte devreme, așa cum făcea în fiecare dimineață. A luat micul dejun, s-a plimbat puțin prin casă, iar peste câteva ore s-a întins în pat să se odihnească.
Monitorizat de un psiholog, un psihiatru și o asistentă, "El Pibe de Oro" trebuia să se trezească în jurul prânzului pentru a-și lua medicamentele. Din păcate, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Când asistenta a încercat să-l trezească, Maradona era deja inconștient.
Aceasta a sunat imediat la salvare, iar în scurt timp medicii și-au făcut apariția. În total, 9 ambulanțe au sosit la reședință. Din păcate, toate eforturile de a-l salva au fost în zadar, inima legendarului jucător cedând deja.
Premier League
"E noul Diego Maradona!" Harry Kane, comparat cu legendarul argentinian după victoria cu Newcastle
03/04/2022 LA 19:54
Serie A
Cine ia titlul în Italia? Milan, Inter și Napoli par obosite, iar Juve poate profita miraculos
26/02/2022 LA 09:50