În urmă cu fix un deceniu, presa croată, dar şi cea din Vest scria în repetate rânduri despre un talent imens al lui Dinamo Zagreb, Alen Halilovic. La 16 ani a debutat la formaţia din capitala Croaţiei, iar evoluţiile fantastice în tricoul acesteia (7 goluri în 44 de meciuri) i-a adus imediat convocarea la naţională.
Croaţia a fost mereu un "izvor" de talente pentru marile cluburi din occident, Modric, Perisic, Mandzukic, Rebic, Brozovic sau Rakitic fiind doar câţiva dintre demnii urmaşi ai lui Zvonimic Boban, Davor Suker sau Alen Boksic.
Ca atare, apariţia unui tânăr atât de talentat a atras imediat atenţia marilor cluburi, iar Barcelona decidea să îl transfere pe Halilovic, în 2014. Din păcate pentru el, nu a reuşit să se impună pe Camp Nou şi, după doar doi ani, catalanii îl vindeau definitiv la Hamburg, în Bundesliga. Nici acolo nu a convins, jucând doar 6 meciuri în 2 ani, dar asta nu a împiedicat-o pe Milan să îl ia, liber de contract, în 2018. Fără meciuri în picioare, lui Halilovic i-a fost greu să se impună, astfel că, din acel moment a urmat declinul. În ultimii 4 ani a jucat pentru Standard, Heerenveen (împrumutat), dar şi pentru Birmingham şi Reading. Nu a marcat niciodată mai mult de un gol/sezon, deşi poziţia - mijlocaş ofensiv - îl recomanda.
Liga
Real Madrid, victorie cu emoții la debutul în noul sezon de La Liga! A fost condusă de Almeria
ACUM 5 ORE

Halilovic vrea un nou început, în Croaţia

Halilovic a avut şi ceva probleme cu accidentările, dar, dincolo de acestea, psihic nu a părut capabil să facă faţă la cel mai înalt nivel.
Acum, rămas liber de contract, mijlocaşul de 26 de ani a ales să se întoarcă în Croaţia, pentru a juca la formaţia care a terminat pe 4 ultima ediţie de campionat, Rijeka. Halilovic speră să îşi dea un reset la carieră, într-o competiţie unde presiunea nu ar trebui să fie la fel de mare ca la cluburile anterioare.
"Am vrut să mă întorc în Croația în acest sezon, mă bucur că mă aflu la Rijeka. În ultimul sezon am urmărit meciurile din campionat mai mult decât înainte, a fost foarte interesant și asta este o motivație și mai mare pentru mine", a spus mijlocaşul de 26 de ani pentru siteul oficial al clubului. El şi-a pus semnătura pe un contract valabil până în 2024 şi speră să arate că titlul de "copil minune al fotbalului mondial" nu e doar o amintire.
400.000 de euro este cota de piaţă a mijlocaşului ofensiv de "buzunar" croat. În 2016, pe când era la Barcelona, cota lui ajunsese la 10 milioane de euro.
Romanian Liga I
Nicolae Dică a dezvăluit ce s-a întâmplat în vestiar, la pauza meciului dintre FCSB și Chindia
ACUM 6 ORE
Serie A
Răzvan Marin a debutat pentru Empoli în Serie A! Maxim, assist în Turcia. Rezultatele românilor
ACUM 6 ORE