Adrian Ilie s-a retras din fotbal în 2006, după un sezon petrecut la Germinal Beerschot. Fostul atacant, care a trecut de-a lungul carierei pe la Electroputere Craiova, Steaua, Galatasaray, Valencia, Alaves, Besiktas și Zurich, a oferit acum un interviu în care a vorbit despre cariera sa și despre planurile de viitor.
Adrian Ilie a povestit pentru GSP ce face acum, după retragerea din fotbal. 'Cobra' a spus că nu-și dorește să se apuce de antrenorat, pentru că asta ar însemna să fie foarte mult timp plecat de acasă.
"Sunt implicat în impresariat, lucrez mai puțin în România, mai mult în străinătate. L-am dus, de exemplu, pe Derlis Gonzalez la Dinamo Kiev, de la FC Basel, transfer de 10 milioane de euro. Eu n-am luat bani de la jucător, doar de la clubul la care l-am dus, în jur de 5%. El avea un alt impresar, dar cred că el îi lua din contractul fotbalistului.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 7 ORE
Nu vreau să mă apuc de antrenorat, nu vreau să mai stau plecat foarte mult timp de acasă. Am decis să nu mai lucrez deloc la vreun club.
La fotbal mă uit doar la televizor și la meciuri din Spania, Italia, Anglia, mai puțin România. În rest, am afaceri. Am avut o companie de energie cu vicepreședintele de la Valencia. Ăsta e motivul pentru care am plecat de la Steaua, am lucrat 4 ani acolo", a declarat Adrian Ilie, care a mărturisit și de ce nu mai urmărește meciuri din Liga 1.
"Nivelul e scăzut, înainte orice echipă avea 3-4 jucători care te speriau. Nu conta echipa, inclusiv U Cluj, Bistrița, jucători foarte buni. Acum nu mai vezi așa ceva. Uitați-vă la restul că au evoluat, noi ne-am dus în jos! Nu avem nicio echipă care să țină ritmul. Nu mai avem jucători, dar nici antrenori cu experiență. Uitați-vă că după Europeanul U21 noi n-avem nimic, în timp ce toată lumea a promovat."
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205795.png

"Am ratat transferuri la Milan, United și Real Madrid"

Fostul fotbalist a vorbit și despre perioada petrecută în străinătate, spunând că ar fi putut ajunge să joace la AC Milan, Manchester United sau Real Madrid și explicând cum a ratat acele transferuri. În plus, Adrian Ilie a explicat și de ce a plecat de la Valencia, dar și care a fost motivul retragerii sale la doar 33 de ani.
"Am stat 5 ani la Valencia și am avut performanțe. În 2002 am câștigat campionatul, în '98 Cupa. Atunci am fost și fotbalistul român al anului. Acolo trebuia să te lupți ca să câștigi cu Real Madrid și Barcelona. Din păcate, n-am câștigat și Champions League, dar am acasă două cupe mici de finalist. Chiar și acum mă cunoaște lumea în Spania. Dau interviuri, fac poze, mă oprește lumea pe stradă. E mult mai ok decât în România. Mai multă lume mă apreciază acolo.
Cei de la Valencia au vrut să mai stau doi ani, dar am plecat. Cred că asta este cea mai mare greșeală a carierei mele. Trebuia să rămân acolo încă doi ani, dar după cinci ani voiam să fac o schimbare. Avusesem oferte foarte bune, inclusiv de la AC Milan, Manchester United și Real Madrid. Președintele de la Valencia a refuzat oferta de la Real Madrid și mi-a spus clar că n-o să-mi dea drumul să plec. Atunci trebuia să plec la Real la schimb cu Davor Suker și mai plăteau încă 20 de milioane... Nu m-au lăsat.
Aceea a fost perioada când Claudio Ranieri mi-a zis 'Cobra' și când publicul mă venera. După ce-am câștigat campionatul, se știa că nu mai rămân, iar publicul m-a obligat să vorbesc cu ei din peluză, la microfon. Lumea m-a regretat când am plecat! Dacă aș putea să decid acum, aș fi preferat să rămân la Valencia. Eu am luat decizii bune în general. Când am plecat la Galatasaray, o echipă campioană, toată lumea m-a acuzat, inclusiv presa din România, că merg la o echipă de pe locul 16.
Mai târziu, la Zurich, înainte de finala Cupei, mi-am rupt ligamentele. Am jucat trei meciuri cu ligamentele rupte. Când am ajuns la echipa națională, înaintea unui meci cu Norvegia, mi-au făcut RMN-ul... Recuperarea era foarte grea, trebuia să mă operez și atunci am decis să mă retrag. Am și acum ligamentele rupte pentru că nu m-am operat și le-am mai rupt o dată, acum un an de zile, la ambele picioare, după un meci de tenis. Și-acum mai joc fotbal, dar cu ele rupte. M-am retras la 33 de ani, 8 luni dura recuperarea, cu un ligament artificial, dar n-am vrut", a spus Ilie, potrivit GSP.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205987.jpg
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 8 ORE
Liga Campionilor UEFA
Salah nu e singurul ahtiat după revanșă! Starul care nu a primit nicio șansă la Real Madrid
ACUM 11 ORE