Bergamo a deveni, alături de Milano, cel mai afectat oraș din Italia din punct de vedere al oamenilor testați pozitiv cu coronavirus. Primarul Giorgio Cori a vorbit despre cât de periculos a fost pentru toată lumea meciul tur din Champions League, dintre Atalanta şi Valencia. Formaţia din Bergamo nu are un stadion omologat pentru Champions League, astfel că îşi dispută partidele de "acasă" la Milano, epicentrul coronavirus în Italia. Mulți susţinători ai formaţiei lui Gasperini au mers acum o lună şi jumătate pe San Siro, pentru a-şi susţine favoriţii, lucru care a dus fără îndoială la unele îmbolnăviri ulterioare din Bergamo.
În total 40.0000 de oameni s-au adunat pe San Siro, 3000 dintre ei fiind spanioli. "Meciul a fost bombă biologică", a spus Giorgio Gori, iar declarația lui nu poate fi una exagerată, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății are o poziție similară, chiar dacă nu la fel de tranșantă.
"Partida din 19 februarie a jucat un rol important pentru situația de acum din Bergamo. O treime din populația orașului a mers la Milano, pentru a asista la meci. Nu este întâmplător că cea mai afectată zonă e Lombardia. Cei care au plecat de pe arenă au fost emițători pentru orașele de destinație și mă refer inclusiv la Valencia", a spus Walter Ricciardi, reprezentatul în Italia al Organizației Mondiale a Sănătății, pentru RaiNews24.
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM 37 MINUTE

Papu Gomez: "Acel meci a fost îngrozitor"

Papu Gomez e convins că dubla din optimile Champions League, dintre Atalanta şi Valencia, a contribuit decisiv la situaţia teribilă din Bergamo, unde tot mai multe cazuri de coronavirus au fost descoperite. În paralel, spaniolii au suferit în egală măsură, ca urmare a deplasării italienilor la Valencia, pentru retur, crede vârful formației din Bergamo.
"Faptul că a trebuit să jucăm acel meci a fost îngrozitor, dar la acel moment nimeni nu ştia cât de gravă este situaţia. Nu erau foarte mulţi oameni care să conştientizeze gravitatea lucrurilor, nu ştiam cât de periculos e acel virus şi cât e de contagios. Au fost 45.000 oameni pe San Siro, iar oraşul Milano era paralizat. Soţia mea a avut nevoie de 3 ore să ajungă la stadion", a spus Papu Gomez pentru Ole, citat de Gazzetta dello Sport.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM O ORĂ
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 4 ORE