Articol scris de Răzvan Rădulescu
Fotbalul brazilian este recunoscut pentru generațiile extraordinare de fotbaliști pe care le oferă sportului mondial. Ultima "producție" a statului sud-american îl are în centrul atenției pe Endrick, văzut "noul Neymar" de presa din Brazilia. Deși nu a jucat încă la nivel de seniori, mai multe voci din America de Sud îl vor pe Endrick în lotul Braziliei pentru Cupa Mondială din Qatar.

Endrick, transfer în Europa până la 18 ani

Premier League
Destinație surpriză pentru Dele Alli! Unde este dorit mijlocașul lui Everton
ACUM 5 ORE
Tânărul fotbalist, în vârstă de doar 16 ani, va semna primul contract profesionist cu Palmeiras, însă este puțin probabil ca atacantul să rămână mult timp în Brazilia. Conform Daily Mail, Real Madrid, Barcelona, PSG, Liverpool sau Manchester City și l-ar dori în lot pe noul puști minune din fotbal.
Atacantul brazilian a fost asociat cu Neymar, dar Endrick îl are ca idol pe Cristiano Ronaldo. Manchester United va spera că acest detaliu îi va oferi un avantaj pe măsură ce va începe lupta pentru semnătura fotbalistului.
Endrick a fost denumit cel mai bun jucător al celei mai prestigioase competiții de tineret din Brazilia, turneul "Copihna". Fotbalistul brazilian a avut doar 15 ani când a reușit performanța în condițiile în care turneul a fost U21.
"Chiar dacă sunt obișnuit să mă joc cu copiii mai mari, nu cred că sunt special. Dar datorită acestui turneu, am văzut că niciun alt jucător nu a mai realizat asta până la vârsta mea", a mărturisit Endrick, citat de Daily Mail.
Citește și:

Endrick: "Nu aveam nicio soluție pentru că nu aveam bani"

Viața tânărului fotbalist nu a fost întotdeauna roz. Adolescentul a fost crescut în sărăcie, în capitala Braziliei și fotbalul era o lume la care nu avea acces. Lipsa unui venit constant îl făcea să adoarmă, de multe ori, înfometat pe viitorul mare fotbalist.
"Nu am putut participa la unele sesiuni de antrenament pentru că nu aveam suficienți bani pentru biletul de autobuz", a declarat Endrick. "A fost o călătorie lungă și foarte dificilă pentru mine și cunosc doar puține cazuri de jucători care încep călătoria și o termină", au fost cuvintele atacantului brazilian.
La vârsta de 11 ani, lui Endrick i s-a oferit o perioadă de șase luni de probe, la Palmeiras. Tatăl atacantului, Douglas, nu voia ca familia să meargă la un oraș situat la 600 de mile distanță de casă. Totuși, Douglas a devenit portarul lui Palmeiras, iar Endrick a avut astfel șansa să meargă la academia clubului brazilian.
Ze Roberto este în prezent mentorul lui Endrick. Fostul fotbalist de la Bayern Munchen a făcut parte din echipa lui Palmeiras în timp ce Douglas, tatăl tânărului fotbalist, se afla la clubul brazilian.
Liga Campionilor UEFA
Rangers și PSV, egal pe Ibrox! Bodo/Glimt, victorie cu Dinamo Zagreb! Toate rezultatele serii
ACUM 5 ORE
Bundesliga
Trucul folosit de un arbitru din Bundesliga pentru a ascunde că o fază este analizată de VAR
ACUM 6 ORE