Cu un talent natural cum nu au avut mulți jucători italieni de-a lungul timpului, Ezio a etalat mereu un aspect nonconformist, lucru care i-a atras imediat porecla de "George Best al Italiei".
Nu a ajuns la performanțele celebrului nord-irlandez al lui Manchester United, însă a adus bucurie în sufletele fanilor echipelor la care a jucat prin faptul că găsea mereu o modalitate de a îi ridica în picioare pe suporteri.
Poate cea mai celebră fază cu Ezio în prim plan s-a consemnat la mijlocul anilor '70, pe când evolua pentru Padova. Într-un 0-0 cu Cremonese, rezultat care le convenea ambelor echipe, Vendrame a făcut un gest de protest cum nu s-a mai văzut pe vreun stadion. Și-a driblat toți coechipierii, inclusiv portarul, oprindu-se cu mingea pe linia propriei porți, pentru ca apoi să continue faza spre poarta adversă, ca și cum nimic nu s-a întâmplat.
Sporturi cu Motor
Valentino Rossi i-a îndeplinit visul italiencei de 102 ani care s-a vindecat de coronavirus
05/04/2020 LA 06:23
"Ca și Best a fost un mijlocaș de bandă cu un talent pur și ca și Best le-a adus bucurie, dar și mari bătăi de cap antrenorilor", notează Gazzetta dello Sport.
Luis Vinicio, fostul antrenor al lui Napoli, a făcut tot ce a depins de el pentru a-l transfera în 1974, dar după ce mutarea s-a concretizat nu a știut cum să scape mai repede de el. Pentru că Vendrame era un artist al balonului și nu ținea cont de nicio regulă. A prins doar trei meciuri la Napoli, unde a beneficiat de șansa carierei, însă a ratat-o, nedorind să se supună rigorilor antrenorului.
Cele mai multe anecdote cu el în prim plan au venit prin intermediul cărții sale, publicate în 2002 "Se mandi in tribuna godo" ("Dacă mă trimiteți pe teren, eu mă voi bucura"). La Padova, a devenit celebru pentru gesturile sale excentrice, așa cum a fost cel în care a oprit o partidă pentru a-și saluta bunul prieten, compozitorul Piero Ciampi.
Cariera sa nu a fost nici pe departe atât de prodigioasă precum s-ar fi justificat judecând după talentul său, însă Vendrame va râmâne mereu în sufletele italienilor pentru carisma și excentricitățile sale.
După retragerea din fotbal, în 1981, s-a dedicat scrisului și poeziei, fiind un artist și dincolo de dreptunghiul verde.
De la începutul lui 2019 a fost chinuit de o boală grea și a explicat de ce nu a mai apărut public în ultimii ani. "Decât să vorbesc cu toți proștii, prefer să mor în singurătate", spunea Ezio, în ultimul interviu, în octombrie anul trecut.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Națiunilor UEFA
Tricolorii merg înainte! Mesajul transmis de Edi Iordănescu în vestiar, după victoria cu Bosnia
ACUM 6 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Prima reacție a lui Edi Iordănescu după retrogradarea în Liga C! "S-a reaprins speranța"
ACUM 7 ORE