Sezonul 2019/2020 din Eredivisie s-a încheiat prematur după ce Guvernul țării a interzis orice eveniment sportiv până în septembrie. Ca urmare a acestei decizii, Federația din Olanda a pus punct sezonului fără să existe o campioană.
Federația a fost dată în judecată de echipele aflate pe primele 2 locuri în divizia secundă olandeză iar judecătorul a decis astăzi să respingă solicitarea celor de la Cambuur și De Graafschap! Judecătorul a anunțat că Federația are autoritatea necesară pentru a decide să nu existe echipe retrogradate și promovate într-un sezon. Astfel, cele 2 cluburi vor rămâne în liga secundă și în sezonul viitor.

Au dat în judecată Federația

Serie A
Allegri, criză de nervi după meciul cu Milan: "La dracu! Și ei vor să joace pentru Juventus..."
ACUM 12 MINUTE
Decizia KNVB de a nu exista echipe retrogradate și promovate a înfuriat însă 2 cluburi: SC Cambuur și De Graafschap, formațiile aflate pe primele 2 poziții în liga secundă. Acestea au decis să dea în judecătă Federația.
Avocatul celor două cluburi, Dolf Segaar, a spus în fața judecătorului că Federația ar fi trebuit să aplice retrogradarea și promovarea în Eredivisie. "KNVB determină clasamentul având la bază regulamentul fotbalului profesionist. KNVB a spus: <<UEFA ne-a cerut să oferim locurile de cupele europene pe baza clasamentului>>. Dar când vine vorba de promovare și retrogradare, dintr-o dată, clasamentul n-a mai contat".
Avocatul Federației a contracarat acest argument: "Alocarea biletelor pentru cupele europene pe baza performanțelor sportive a fost făcută doar pentru că UEFA a cerut-o. UEFA nu are nimic de spus despre schema de retrogradare și promovare" a spus Harro Knijff.
https://i.eurosport.com/2020/05/13/2818312.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
United face din Pogba al doilea cel mai bine plătit jucător din istoria Premier League
ACUM 33 MINUTE
Liga
Gafe în serie pentru Koeman: "Termenul "inventat" va intra în istorie"
ACUM O ORĂ