Roman Abramovich a fost în cursa pentru cumpărarea lui Vasco da Gama, dar în cele din urmă patronul lui Chelsea a trebuit să se recunoască învins de americanii de la 777 Partners. Consorţiul din SUA va plăti circa 140 milioane dolari în schimbul preluării controlului clubului Vasco da Gama, club de tradiţie în Brazilia, achitând în acelaşi timp şi datoriile cifrate la 140 milioane dolari.
În următoarele 90 de zile, fondul american de investiţii va efectua un audit financiar înainte de a confirma tranzacţia, care trebuie să primească şi girul adunării generale a clubului.
''Va fi punctul de plecare al unui viitor nou, câştigător, durabil şi fără datorii. Tot ceea ce tânjesc imenşii noştri fani'', a afirmat preşedintele lui Vasco, Jorge Salgado.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
''Suntem dornici să investim într-un oraş (Rio de Janeiro) cu una dintre cele mai mari concentraţii de talente din lume, într-o ţară care trăieşte şi respiră pentru fotbal, ca şi noi'', a declarat Josh Wander, fondator al 777 Partners.
777 Partners controlează în totalitate clubul Genoa şi deţine un pachet important de acţiuni la Sevilla FC.
Vasco da Gama, locul 11 în Serie B în sezonul trecut, ar putea urma alte cluburi braziliene istorice care au trecut în mâna unor investitori, precum Cruzeiro, controlat de fostul atacant Ronaldo Nazario şi Botafogo, cumpărat de nord-americanul John Textor.
Ligue 1
Încă un nume pe lista PSG-ului pentru înlocuirea lui Pochettino! Varianta surpriză din La Liga
20/05/2022 LA 10:33
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40