La cei numai 12 ani, Louie, un băiat din Aberdeen, Scoția, are toate atributele necesare pentru a-și construi aceste calități de lider.

Seriozitate, dedicare și zâmbete

"Louie este un băiat serios și foarte dedicat în timpul meciurilor și antrenamentelor, foarte amuzant după. Mi-a plăcut cât timp a fost coechipier cu mine, era bun, colabora și se înțelegea cu toți, este un prieten foarte bun și de gașcă. Îmi pare rău că pleacă și o să îi simt lipsa pe teren și în afara lui. rămânem prieteni și sper să ne vedem cât mai curând", spune Luca Lie, coechipier la F.C. Nana Juniors.
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Anthony Martial, împrumutat până în vară la Sevilla
ACUM 28 MINUTE
Luca nu este singurul coleg care a apreciat pe deplin calitățile extraordinare ale puștiului scoțian. "Louie este unul dintre cei mai buni jucători de la noi din echipă și din țară, dar mai ales și un bun prieten. Ne-a îndrumat din rolul de căpitan, ne-a susținut când eram triști și am râs mult împreună. Sper să mai vină din când în când să ne viziteze", afirmă și David Lie, coleg la F.C. Nana Juniors.
"Un adevărat lider și o încântare să-l vezi pe teren, super profesionist cu o mentalitate de învingător la fel ca tatăl lui, are toate calitățile pentru a ajunge un fotbalist profesionist, tehnică, viteză, lovire și biomecanică perfectă (la fel ca Ronaldo) și o maturitate foarte mare pentru vârsta lui, eu cred că este printre primii 5 cei mai buni copii din țara la vârsta de 12 ani", Marius Bâtfoi, antrenor F.C. Nana Juniors.
"Preocuparea mea cu Louie a fost să-l încurajez, să-l ajut să se simtă "acasa". Pentru un copil de 9 ani, câți avea când a venit la noi, departe de casa, și de multe ori, departe de tatăl său care călătorește cu munca, în alte țări, este dificil. Și atunci, primul lucru a fost ca pentru pustiul scoțian, FC Nana Juniors sa fie "acasă".
Apoi, să-l ajut să înțeleagă jocul de fotbal (în felul ăsta să fie eficient, să rămână calm, indiferent ce se întâmplă pe teren, și să nu facă loc frustrarilor, atunci când ceva nu-i iese, pentru că își dorește foarte mult de la el) să aibă o atitudine pozitivă, față de colegii săi și față de joc, să aibă mai multă răbdare.
Să aibă încredere în duelurile cu adversari mai mari și mai tehnici; și ce anume să urmărească pentru a caștiga.
L-am jucat pe mai multe poziții, pentru a învață mai multe posturi, pentru a se acomoda cu terenul și ca să crească bine.
Tehnic și tactic, e ușor de lucrat cu el, pentru ca este extrem de inteligent, talentat și are dorință mare de a progresa. Așa că asimilează ușor, toate detaliile care îi fac jocul mai bun, noțiuni de plasament, abordarea duelurilor și temele pe care i le dam in jocuri: să tragă mai mult la poartă, să șuteze mai repede, să schimbe jocul din maxim două atingeri. Defensiv: să stea jos pe picioare, când să atace, când să tatoneze, lucruri care îl ajută să câștige dueluri și meciuri, atunci când are în față adversari mai dezvoltați fizic sau mai experimentați, mai puternici, mai atletici.
Încurajarea creativității este unul dintre lucrurile importante în formarea lui Louie. În perioada de început, copiii trebuie sa experimenteze, sa încerce și a fost o plăcere să-l văd cum încearcă lucruri noi pe teren, cum se necăjește când ceva nu-i iese. Atunci trebuie să intervii și să îl încurajezi și să-l ridici imediat, să-i dai aripi; și imediat vezi cum își ia din nou zborul. "Scoțianul zburător" este un copil fantastic, cu un potențial foarte mare și a fost o plăcere să îl antrenez 3 ani. Dacă se ține, poate ajunge să joace în naționala țării sale, pentru că are calitățile necesare." relatează Nana Falemi.

Louie, Marc și Tudor sunt membri fondatori

Louie împreuna cu Luc, fratele sau, și cu părinții s-au mutat în românia în 2016. Până la sosirea în București Louie a jucat la Dyce Boys Club. Odată ajuns în România, Louie a început sa joace pentru echipa școlii sale, însă acesta își dorea mai mult.
Încercase o echipa locală de juniori însă Louie nu cunoștea încă limba română, acest lucru făcând ca acomodarea în echipa respectivă sa fie dificilă. La școala l-a întâlnit pe Marc, acesta fiind fiul unui om pasionat de fotbal, Bogdan Enoiu, ce avea să înființeze o academie de fotbal împreună cu Nana Falemi. De aici nu a fost cale lungă de la colegi de școală la coechipieri la o nouă academie. Alături de Louie și Marc s-a alaturat și Tudor fiind primii trei copii ai academiei F.C. Nanan Juniors. Cu Falemi in frunte ca antrenor, în câteva săptămâni s-a închegat o echipa cu diversitate etnică ce avea să se înscrie în liga ce corespunde vârstei la acea vreme.

Contribuția antrenorilor este apreciată de părinți

"La început rezultatele aveau să fie și bune și mai puțin bune. În scurt timp însă echipa s-a închegat iar venirea lui Marius Bâtfoi ca antrenor ce juca la Tunari în acel moment, a adus un mare plus. Acesta este un antrenor dar și un mentor fantastic pentru copii inclusiv pentru Louie. Vom aprecia mereu efortul și pasiunea ce au fost investite pe perioada copiilor petrecuta la FC Nana Juniors." ne spune Scott, tatal celor doi frati.
"Luc s-a alăturat grupei baby de la inaugurarea acesteia, iar Ionuț Florea este un tanar antrenor care le insufla copiiilor mult curaj. Tot staff-ul de antrenori dă dovadă de pasiune și implicare în a le oferii copiilor un mediu propice dezvoltarii. Copii au șansa să fie antrenați într-un mediu distractiv și provocator implementând metode moderne de antrenorat. Clubul nu pune accent doar pe partea fotbalistică dar și pe formarea copiilor ca persoane, cum să își stăpânească emoțiile, să fie mult mai încrezători în ei înșiși dar menținându-i cu picioarele pe pământ. Clubul promovează importanța lucrului în echipa și a relațiilor între colegi iar ca familie suntem fericiți cu evolutia băieților si am legat prietenii pe viață cu ceilalți părinți."

Antrenament al copiilor de la Academia FC Nana Juniors

Votat cel mai bun jucător de la Ibercup 2019

Evoluția lui Louie în cadrul academiei a fost constantă. El a început în mijlocul apărării datorită experienței sale din Scoția pe acest post. ”Antrenorii academiei l-au ajutat pe Louie cu un stil profesionist de care nu mai avusese parte în trecut. Indicații tehnice specifice pentru un apărător. Cum ar fi: Lasa-te jos pe picioare. Arata-i atacantului zona de teren mai puțin periculoasă pentru poarta ta. Întârzie atacul de deposedare până în momentul potrivit.„ ne mai spune Scott.
Louie apoi a progresat pe postul de atacant unde viteza și capacitatea mare de efort sunt atuuri atât pentru el cât și pentru echipă. Una dintre preocupările noastre, legate de jocul său, văzând cât de multă pasiune pune pe teren, este să-l facem să înțeleagă mai bine jocul, să-l ajutăm să devină eficient, să joace pe calitățile lui și să nu ia decizii pe teren, bazate pe emoții. Acum Louie joacă pe postul de mijlocaș central din 2019 din turneul din Estoril, Portugalia, 2019 unde a fost votat de celelalte 13 echipe ca jucătorul turneului. Acum învață cum să deschidă jocul, să își câștige duelurile individuale și că mingea nu trebuie să meargă mereu înainte.
De curand familia Johnston, s-a mutat în sudul Angliei în Brighton. Colegii îi vor simți lipsa iar atât Louie și Luc cât și părinții simt că lasă în urmă o familie adevărată.
"Din păcate, a trebuit să părăsim România din motive de muncă și băieții au trebuit să părăsească Nana Juniors cu inimile grele. Vă mulțumim pentru o experiență minunată FC Nana Juniors! Nu o vom uita niciodată și cine știe ce ne rezervă viitorul, sunt sigur că vom reveni pentru a vizita România de multe ori ! Aveți grijă și sper să vă vedem într-un viitor nu atât de îndepărtat! The Johnston's.", a fost mesajul familiei Johnston.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM 34 MINUTE
Romanian Liga I
Dinamo, super-lovitură pe piața transferurilor! "Câinii" au concretizat mutarea la miezul nopții
ACUM O ORĂ