După victoria cu 5-2, obţinută de New York City contra lui Cincinnati, pe 7 iunie, Guardiola a mers în vestiarul formaţiei lui Mitriţă. Domenec Torrent, head coach la formaţia din SUA, i l-a prezentat pe român lui Pep. "Băiatul acesta este special, este "The Special One" al nostru", a fost formula introductivă a lui Torrent, aluzie la porecla avută de Mourinho, marele rival al lui Guardiola.
Mitriţă a fost extrem de măgulit de cuvintele pe care Guardiola i le-a adresat şi a fost de atunci mult mai motivat. De la jumătatea lui iunie până în prezent a reuşit 9 goluri pentru New York City FC, fiind cel mai important jucător al echipei care acum a urcat pe prima poziţie în Conferinţa de Est.
Mister Guardiola m-a felicitat, mi-a spus că am făcut meciuri bune. Este extraordinar să auzi aşa ceva de la cel mai mare antrenor din lume. Nu pot spune nicidoată nu unei mutări. Mie îmi place să visez | Mitriţă, după întâlnirea cu Guardiola.
Premier League
Fotbalistul pentru care Manchester City plătea 32 de milioane de € și-a găsit echipă după 505 zile
IERI LA 18:01

Craioveanu e convins că Mitriţă poate ajunge la Manchester City

După o perioadă în care a lipsit de la naţională, fiind în conflict cu selecţionerul Contra, Mitriţă a fost din nou convocat pentru dubla cu Feroe şi Norvegia. În confruntarea de marţi seară, fostul jucător al Craiovei a fost omul meciului, pe lângă golul înscris evoluţia sa impresionând.
Gică Craioveanu spune că nivelul la care a ajuns mijlocașul legitimat la New York City este unul foarte ridicat și că ar fi putut evolua chiar și la Manchester City. Singurul minus al lui Alexandru Mitriță este pe faza defensivă, pe care nu o face la fel de bine ca ceilalți colegi ai săi de la națională.
Manchester City şi New York City au acelaşi patron, astfel că în trecut s-a discutat intens în presă că cei mai interesanţi jucători ai americanilor ar fi în atenţia scouterilor "cetăţenilor".
Eu spun de 3 ani că piticul ăla (n.r. Mitriță) e cel mai bun jucător de la națională. În fotbalul modern sunt foarte puțini jucători care driblează. În ziua de azi jucătorii nu mai driblează, iar piticul scoate adversari din joc, are tupeul ăla pozitiv, a avut momente sclipitoare. Mitiriță e un jucător unic. Dacă ar învăța să se apere ar fi fabulos, ar juca la Manchester City. Mi-a plăcut și Stanciu, e un jucător sclipitor când e în formă și vrea să joace. Pentru mine, e un fotbalist unic, eu aș juca cu Mitriță și la meciurile amicale. Sunt jucători care aleargă 10 km și pierd 40 de mingi, eu mă iau după ce se realizează în acei kilometri alergați. Referitor la penalty, cred că putea să intervină clar Contra și să spună că bate x sau y, dar poate copilul a avut înceredere. Pușcas a jucat foarte bine, s-a bătut cu ei, dar acel penalty a fost executat slab | Craioveanu, la ProX.
În ”dubla” României cu Insulele Feroe și Norvegia, Mitriță a reușit primele goluri pentru națională. A marcat un gol în Insulele Feroe și unul pe ”Arena Națională”.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06