Italia e de departe cea mai afectată ţară din Europa de COVID-19, până aseară autorităţile raportând 63927 cazuri şi 6077 de decese. La acest flagel şi-au adus "aportul" fără îndoială şi competiţiile sportive, în condiţiile în care acestea au fost anulate prea târziu.
Papu Gomez, vârful echipei Atalanta, a vorbit despre cât de periculos a fost pentru toată lumea meciul tur dintre Atalanta şi Valencia. Formaţia din Bergamo nu are un stadion omologat pentru Champions League, astfel că îşi dispută partidele de "acasă" la Milano, epicentrul coronavirus în Italia. 45.000 de susţinători ai formaţiei lui Gasperini au mers acum o lună şi jumătate pe San Siro, pentru a-şi susţine favoriţii, lucru care a dus fără îndoială la unele îmbolnăviri ulterioare din Bergamo.
"Faptul că a trebuit să jucăm acel meci a fost îngrozitor, dar la acel moment nimeni nu ştia cât de gravă este situaţia. Nu erau foarte mulţi oameni care să conştientizeze gravitatea lucrurilor, nu ştiam cât de periculos e acel virus şi cât e de contagios. Au fost 45.000 oameni pe San Siro, iar oraşul Milano era paralizat. Soţia mea a avut nevoie de 3 ore să ajungă la stadion", a spus Papu Gomez pentru Ole, citat de Gazzetta dello Sport.
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM O ORĂ

Valencia, "victima" italienilor

Valencia a anunţat că aproximativ 35% din cei de la club sunt infectaţi cu COVID 19. Este vorba de 3 jucători de la prima echipă, 7 membri ai staff-ului tehnic şi 5 angajaţi ai clubului. Din fericire, niciunul dintre cei contaminaţi nu prezintă simptome grave, care să le pună viaţa în pericol.
Papu Gomez e convins că problemele avute de "lilieci" ţin de acea dublă, iar vârful a dezvăluit că el şi coechipierii săi au avut parte de un tratament aparte pe aeroportul din Valencia, fără un control riguros.
"Când ne-am dus la Valencia, toţi au fost relaxaţi pe aeroport, nu au existat verificări. Acum, Spania e a doua ţară din Europa din punct de vedere al numărului de pacienţi cu COVID-19. Faptul că s-au jucat acele două meciuri a fost îngrozitor", a mai spus Papu Gomez.
În acest moment, Spania a raportat 35136 de cazuri de coronavirus, 2311 dintre pacienţi pierzându-şi, din păcate, viaţa.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Rezumatul partidei Southampton - City! "Sfinții" au obținut un punct mare, rezistând eroic pe final
ACUM O ORĂ
Fotbal
Armstrong, intrare "criminală" asupra lui Laporte, în Southampton-City! Arbitrul i-a dat doar galben
ACUM 2 ORE