9152 de cazuri de COVID-19 și 308 morți e bilanțul făcut public ultima oară de autoritățile indiene. Dacă e să ne raportăm la populația uriașă - 1,3 miliarde de oameni -, am putea spune că țara asiatică nu a fost aproape deloc afectată de virus, mai ales că aproape toate cazurile au fost raportate în doar două orașe: Mumbai și New Delhi.
Fotbalist la Mohun Bagan, Fran Gonzalez a atras atenția în presa din Spania că situația e total diferită de cea raportată de cei desemnați să gestioneze criza. Mijlocașul nu crede neapărat că autoritățile ascund numărul real al victimelor, însă India are un sistem medical precar: nu se fac teste, iar oamenii care se sting nu sunt supuși aproape niciodată la autopsii. Ca atare, e greu să îți dai seama cu precizie cât de afectată este țara de pandemie.
"E greu să ții socoteala numărului de cazuri într-o țară ca India. E un stat în dezvoltare, să zic așa. Nu se fac autopsii. Oamenii mor, sunt incinerați și aruncați în râul Gange. Vorbim despre o țară în care oamenii se sting zilnic de la boli sau pentru că nu au mâncare. Așa că de unde să știi dacă mor din cauza asta sau de la coronavirus? Înțeleg că raportul oficial e foarte departe de realitate. Nu pentru că ascund ei cazurile, așa cum s-a întâmplat în China, ci pentru că pur și simplu e dificil să le numeri”, a declarat Gonzalez conform Cordopolis.es.
Serie A
"Ceva nu e în regulă!". Paolo Maldini, despre consecințele coronavirusului
12/04/2020 LA 20:31

Machado se temea de ce e mai rău pentru India

Un alt fotbalist, Paulo Machado, fost jucător la FC Porto, a tras și el un semnal de alarmă serios în legătură cu ce se întâmplă în India. Țara asiatică are potențialul să devină cea mai afectată de coronavirus, judecând după condițiile de trai, crede fotbalistul.
Fost jucător al lui Porto în perioada 2004-2009, Machado a strâns 6 selecții și la naționala lusitană. Acum, ajuns la 33 de ani, mijlocașul a acceptat provocarea numită Mumbai City, care i-a oferit un salariu extrem de motivant.
Acum, sezonul s-a încheiat, iar fotbalistul s-a întors în Portugalia, dar e extrem de îngrijorat de ce se va întâmpla în țara cu 1,3 miliarde de locuitori. Mizeria, lipsa de utilități și dotarea precară a spitalelor pot tranforma India într-o țară cu milioane de cazuri de coronavirus, crede Machado. Deocamdată autoritățile au făcut publice puține cazuri, dar situația ar putea fi deja mult mai complicată.
"În India nu va fi la fel ca în Europa, ci sigur va fi şi mai rău. în majoritatea oraşelor, pe străzi, nu există niciun fel de igienă", citat de Mundo Deportivo.

Machado: "Ar putea fi milioane de infectați"

The Economist consideră India "una dintre cele mai murdare și poluate țări de pe glob". Inclusiv capitala New Delhi, care arată în multe locuri precum orașele din vestul Europei, are zone extrem de murdare. Într-un studiu realizat în 2018, New Delhi a fost declarată cea mai poluată capitală din lume.
Guvernul a declarat că nu există planuri de prelungire a stării de izolare, care se va încheia pe 14 aprilie, astfel că situația poate lua o turnură neplăcută. Totuși, în condițiile apariției de tot mai multe cazuri, e de așteptat ca autoritățile să ia o serie de măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului. Întrebat care ar putea fi cel mai pesimist scenariu, Machado a dat o declarație extrem de alarmantă.
"Doamne ferește, ar putea fi un scenariu cu milioane de infectați", a mai spus mijlocașul.
Un alt fapt care se anticipează că va duce la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în India e reprezentat de valul de emigranți care se întorc acasă. Mulți dintre ei au lucrat în Spania, Italia sau alte țări din vestul Europei, iar acum, rămași fără joburi, aleg să revină în țară, de teama coronavirus.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Christian Eriksen se antrenează cu Ajax: "E ca și cum aș reveni acasă"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Răzvan Burleanu a explicat motivele pentru care Edi Iordănescu a fost numit selecționerul României
ACUM 3 ORE