Adrian Mutu, golgheterul all-time al Naționalei României (alături de Gheorghe Hagi), își va sărbători cariera la mult așteptatul meci de retragere care va avea loc pe data de 12 iunie, pe Cluj Arena. La super meciul de fotbal au fost invitate mari legende din lumea fotbalului, precum Francesco Totti și Andrea Pirlo. La eveniment va participa cel care a purtat și a dat greutate tricoului cu număr 10 al Naționalei, înaintea lui Adrian Mutu, și care a scris istorie în fotbalul mondial: Gheorghe Hagi.
Mai mult, în cadrul aceluiași eveniment, Adrian Mutu își va lansa și autobiografia. Cartea, pentru care fostul mare fotbalist român a primit 100.000 de euro în schimbul a "80 de ore de confesiuni" va fi lansată cu o zi mai devreme decât meciul de retragere. Câteva pasaje cutremurătoare au fost deja extrase din cartea lui Mutu.
CITEȘTE ȘI:
Romanian Liga I
Adi Mutu, în al nouălea cer după Rapid – Botoșani 3-0: "Publicul ne obligă, suporterii ne dau aripi"
02/04/2022 LA 20:46

Adi Mutu, relatări dureroase de pe vremea când era fotbalist

"Primele zile din decembrie 2004. Eram Adrian Mutu, un fotbalist cu un salariu săptămânal de star de cinema, cu o mașină ultimul tip și cu bonusuri de performanță. Trăiam la Londra, un oraș ce te înghițea cu totul dacă nu dejucai jocul la ofsaid, proaspăt divorțat, fără posibilitatea de a-mi vedea fiul de doi ani, fără prieteni adevărați, dar cu poză pe prima pagină a tabloidelor ce vindeau, zilnic, 800 000 de numere.
Cel din fața mea se numea Peter Kay, unul dintre cofondatorii „Sporting Chance”, clinica de reabilitare în care mă găseam după ce fusesem depistat pozitiv cu cocaină în urma unui control antidoping realizat de echipa mea, Chelsea Londra", se arată în cartea lui Adrian Mutu.
"Din punct de vedere fotbalistic, treaba mergea ca unsă. […] Dar, pe la spate, Londra mă 'fura'. Eram un tânăr de 23 de ani, divorțat, iar dorul de Mario, fiul meu cel mare, pe care nu-l vedeam, mă măcina. Nu aveam prieteni, iar părinții veneau, stăteau câteva zile, apoi plecau. Orașul era nebun, vacarm de dimineață până seara, gălăgia se termina abia pe la 2 dimineața. Da, am greșit! O dată tare, de alte câteva ori ceva mai domol și nu mă voi ascunde niciodată în a recunoaște asta. Am trăit momente cumplite, am fost singur, i-am urat 'Noapte bună!' depresiei. Dar am avut forța de a reveni, de a porni de la minus infinit, de a lupta, pentru a demonstra că pe viață nu s-a tras oblonul la 24 de ani.
Însă niciodată n-am trădat două lucruri: fotbalul și țara. Pe primul pentru că am fost bătăios, orgolios, mi-am dorit mereu să câștig, conștient că, dacă-l păcălesc, se va întoarce, cândva, împotriva mea, asemenea unui bumerang. Pe a doua, pentru că imnul auzit de zeci de ori este cel mai frumos lucru din lume, credeți-mă!
Joia era ziua noastră de 'ieșeală', aveam un club, în centru, acolo ne relaxam. Când făceam primul pas în interior și DJ-ul mă vedea, oprea muzica: 'Băieți, să-l salutăm pe Adrian Mutu care a venit aici! 'Il Fenomeno' este cu noi!' Aproape un minut după aceea toată discoteca striga 'Il Fenomeno, Il Fenomeno', oameni care nu fuseseră, niciodată, pe un stadion", mai povestește Adi Mutu în autobiografia denumită "Revenirea din infern".

Cum a fost descris Adi Mutu de câțiva dintre cei mai mari fotbaliști alături de care a jucat

Mutu e genial, exuberant și nu se teme de nicio confruntare. Nu îi e frică de nimic - Gianluigi Buffon
Am petrecut mult timp cu Mutu la Juve. Stăteam în aceeași cameră și nu m-am plictisit deloc alături de el. Știa italiana, m-a ajutat mult - Zlatan Ibrahimovic
Mutu a fost peste toți, un jucător mare, care a demonstrat că poate face diferența, adaptându-se la jocul tuturor echipelor - Francesco Totti
Adi a trecut prin multe momente dificile de-a lungul carierei sale, dar de fiecare dată a revenit mai puternic, demonstrând că este printre cei mai buni atacanți din lume - Cristian Chivu
Fotbal
Mircea Lucescu, verdict în privința noului selecționer! De ce nu îi vrea pe Mutu sau Iordănescu
21/12/2021 LA 18:26
Fotbal
Cosmin Contra și-a stabilit următoarea țintă după ce s-a despărțit de Al Ittihad! Mesajul românului
ACUM 11 ORE