Rivalitatea Lionel Messi - Cristiano Ronaldo a fost elementul principal în jurul căruia fotbalul a gravitat în ultimul deceniu și jumătate. Prin driblingurile, fazele și golurile lor splendide, cei doi super-jucători au încântat sute de milioane de oameni și au primit eticheta de "etalon".
Ronaldo și Messi au pus stăpânire pe cel mai râvnit trofeu individual din fotbal - Balonul de Aur -, reușind să-l câștige, împreună, de 11 ori.
Șansele ca un copil îndrăgostit de fotbal să-și dorească să ajungă ca Ronaldo și Messi sunt uriașe. Iar motivele pot fi enumerate pe o listă infinită. Motive precum pasiunea lor, munca depusă, talentul incontestabil, determinarea zilnică, performanțele extraordinare și iubirea față de fotbal pare care cei doi au arătat-o în fiecare meci, în fiecare minut și în fiecare secundă.
Fotbal
Piața transferurilor din 2023 se anunță a fi captivantă! Starurile aflate în ultimul an de contract
ACUM 3 MINUTE
https://i.eurosport.com/2020/06/11/2831354.jpg

Schimbul de generații: Mbappe și Haaland, pregătiți să preia "moștenirea" lui Ronaldo și Messi

Ronaldo și Messi au fost două constante în fotbal. Indiferent de situație, fanii puteau fi siguri de un lucru: Ronaldo și Messi vor fi mereu acolo și nu vor dezamăgi. Sau dacă vor dezamăgi, cu siguranță va fi numai o chestiune de moment, iar cei doi vor reveni pe tronul fotbalului.
Din păcate pentru generația care a crescut cu Ronaldo și Messi, tronul clădit de mai bine de un deceniu începe să se clatine. Vârsta a început să-și spună cuvântul, chiar dacă multora le e greu să accepte. Ronaldo are 36 de ani, iar Messi va împlini curând 34.
Mulți jucători deja se retrag la vârstele lor. Ronaldo și Messi își doresc în continuare să facă diferența, să fie eroi și să aducă zâmbetul pe chipurile oamenilor, dar nu mai pot. Iar asta s-a văzut cel mai bine în ultimele zile.
Juventusul lui Ronaldo și Barcelona lui Messi au fost eliminate în optimile UEFA Champions League, pentru prima oară după 16 ani. Amândoi s-au luptat din greu, la fel cum au făcut-o întotdeauna, dar de această dată a fost în zadar.
https://i.eurosport.com/2021/03/11/3009810.jpg

Mbappe și Haaland, de neoprit în Champions League!

În aceeași săptămână în care Messi și Ronaldo au ieșit din Champions League, doi tineri au făcut spectacol pe teren și s-au bucurat din plin, încă o dată, de lumina reflectoarelor. Este vorba despre Kylian Mbappe (20 de ani), vedeta lui PSG, și Erling Haaland (20 de ani), "mașinăria de goluri" a Borussiei Dortmund.
Cei doi au fost decisivi în obținerea calificării în sferturile Champions League. Mbappe a marcat 4 goluri în "dubla" cu Barcelona, în timp ce Haaland a înscris tot de 4 ori împotriva Sevillei.
Practic, a fost o nouă demonstrație a schimbului de generații din fotbal: Mbappe și Haaland, în locul lui Ronaldo și Messi.
În ultima perioadă s-a vorbit intens despre acest schimb. Unii spun că este prea devreme, în timp ce alții i-au trecut deja în plan secund pe Ronaldo și Messi și le-au făcut loc pe tronul fotbalului celor doi tineri care fură privirile la fiecare meci.
Ba chiar a apărut deja întrebarea "Cine va fi noul Balon de Aur, Mbappe sau Haaland?".
https://i.eurosport.com/2021/03/10/3009082.jpg

Povestea continuă, cu Haaland și Mbappe în rol principal

Chiar dacă pe unii oameni îi înspăimântă acest schimb, este cât se poate de normal. Orice poveste frumoasă se încheie la un moment dat și, din păcate, personajele Ronaldo și Messi nu fac excepție.
Dar, ca la finalul oricărei povești, oamenii trebuie să rămână cu ce e mai bun și să privească optimiști spre viitor.
În acest caz, viitorul înseamnă Mbappe și Haaland și putem fi siguri că fotbalul va avea parte de un alt basm. Nu va fi exact ca basmul anterior, dar cu siguranță va umple la fel de frumos serile în care fotbalul unește visuri. Și poate chiar mai frumos...
Despre schimbul de generații din lumea fotbalului a vorbit și expertul Eurosport, Gabi Cânu, în dialog cu moderatorul emisiunii Premier League Show, Ion Alexandru, într-un episod E Talks:

E Talks, cu Gabi Cânu. Adio, Ronaldo și Messi! Mbappe și Haaland, noua generație a fotbalului

Romanian Liga I
Ce sumă a plătit CFR Cluj pentru înlocuirea gazonului din Gruia și când vor reveni clujenii acasă
ACUM 23 MINUTE
Romanian Liga I
Veste teribilă pentru Dan Petrescu! Andrei Burcă va fi operat, după accidentarea de la națională
ACUM O ORĂ