Fenta scurtă din gleznă și lobul trimis elegant în vinclul porții au rămas pe retina românilor, la fel cum mingea expediată de Adi Ilie a rămas în plasa sud-americanilor. Golul a fost absolut magnific, iar bucuria jucătorilor neprețuită. A fost golul prin care Adi Ilie a anunțat că naționala României are un nou atacant extraordinar.
În urmă cu exact 22 de ani, România debuta la Campionatul Mondial împotriva Columbiei, pe "Stade de Gerland" din Lyon. Din grupa "tricolorilor" conduși de Anghel Iordănescu mai făceau parte Anglia și Tunisia.
Spre finalul primei reprize a meciului cu Columbia, Gică Hagi l-a găsit cu o pasă cu călcâiul pe mult mai tânărul său coleg, care a avut stăpânirea de sine a unui fotbalist experimentat, trecut prin multe meciuri. Adrian Ilie a intrat în careu, a scos din joc un adversar printr-un dribling scurt din gleznă, apoi a finalizat cu un lob excepțional, la care portarul sud-american n-a avut reacție. Un atac fulgerător, exact ca al unei cobre.
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
ACUM 9 MINUTE
Adrian Ilie a continuat să fie titular și să joace excelent de-a lungul turneului din Franța și a pus umărul la calificarea "tricolorilor" în optimi.
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832924.jpg

România a învins Anglia și Columbia la Campionatul Mondial din 1998

După victoria în fața sud-americanilor, a venit confruntarea cu Anglia, de la Toulouse. Naționala noastră a reușit o prestație extraordinară, reușind să obțină cele 3 puncte în prelungiri. Viorel Moldovan a deschis scorul în minutul 46, după ce a preluat în careu de lângă Tony Adams. Atacantul român a trimis din plonjon al colțul lung, fără speranțe pentru David Seaman.
Michael Owen a restabilit egalitatea în minutul 81, cu o reluare din 6 metri. Când puțini mai sperau la un gol victorios, Dan Petrescu a avut o idee spontană: în minutul 90, fundașul s-a demarcat spre poarta englezilor, așteptând o pasă în adâncime. Aceasta a venit în cele din urmă, iar Dan Petrescu a reușit o fază fantastică: a intrat în careu, a câștigat duelul fizic cu Le Saux și a trimis printre picioarele lui Seaman. A fost golul prin care România și-a asigurat locul în "optimi".
În ultimul meci, "tricolorii" au întâlnit Tunisia, pe "Stade de France". Souayah a deschis scorul după numai 12 minute, din penalty. România a egalat spre final, după o nouă acțiune la care Adrian Ilie a contribuit decisiv. Același Hagi l-a găsit pe Adrian Ilie cu o pasă filtrantă, în minutul 71. "Cobra" a sprintat excelent și a centrat în careu, iar Viorel Moldovan a trimis în plasă.
https://i.eurosport.com/2019/12/03/2729482.jpg

Campionatul Mondial din 1998, ultimul la care România a participat

Grație egalului cu Tunisia (1-1) și celor două victorii cu Columbia (1-0) și Anglia (2-1), naționala României a încheiat grupa pe primul loc și s-a calificat în "optimi", unde avea să piardă în fața Croației, scor 0-1. Davor Šuker a marcat unicul gol al meciului de la Bordeaux, din penalty, în prelungirile primei reprize.
Franța a devenit campioană mondială, după o finală câștigată cu 3-0 împotriva Braziliei. Zinedine Zidane, cu o "dublă", și Emmanuel Petit au stabilit scorul final, aducând prestigiosul trofeu, în premieră, în vitrina naționalei "Cocoșului Galic".
Campionatul Mondial din 1998 a fost ultimul la care naționala României a participat. De atunci au urmat alte 5 turnee finale la care "tricolorii" n-au reușit să obțină calificarea.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Fotbal
Rezumatul partidei Brentford - Man United, câștigată de "diavoli" cu 3-1
ACUM 35 MINUTE
Fotbal
Tottenham s-a impus la Leicester cu două goluri marcate în prelungiri! Rezumatul partidei
ACUM 40 MINUTE