Echipa națională de tineret a României s-a calificat, marți seară, la Campionatul European programat anul viitor în Ungaria și Slovenia, pentru al doilea an la rând. "Tricolorii mici" au terminat la egalitate pe "Ilie Oană", scor 1-1, cu Danmerca și și-au asigurat biletele pentru turneul final de pe poziția a doua în Grupa a 8-a a preliminariilor.
Nordicii au deschis scorul prin Laursen, în minutul 50, dintr-un penalty controversat, în timp ce reușita pentru echipa antrenată de Adrian Mutu i-a aparținut lui Costache, în minutul 72. Din minutul 58, danezii au evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Laursen.

Adrian Mutu, discurs echilibrat la finalul meciului cu Danemarca

Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE
"Am stat bine, mai ales că pe final au avut o pasivitate ieșită din comun. Ei s-au pus pe două linii, a fost important obiectivul, calificarea. Aș vrea să dedic victoria familiei mele, mamei mele în special, e ziua ei de naștere astăzi. Este un lucru important pentru mine această calificare, pentru această generație de băieți extraordinari. Ei vor forma naționala mare. E important pentru România, trebuie să-i mulțumim și lui Mirel Rădoi, pentru și el a contribuit cu 10 puncte", a declarat Adrian Mutu, după meci, la ProX.
Selecționerul naționalei de tineret a avut, totuși, și un regret după meciul cu Danemarca, lipsa fanilor României, cărora speră, totuși, că le-a putut oferi o bucurie în această perioadă atât de grea pentru întreaga lume: "E ciudat că nu sunt fani, era ceva extraordinar aici pe stadion dacă erau și fani. A fost puțin trist la final, trecem toți printr-o perioadă dificilă, dar e important că le-am putut oferi suporterilor României o mică bucurie".
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 6 ORE