Oficialii UEFA iau în calcul să renunțe la partidele de baraj pentru Europeanul de tineret de vara viitoare, urmând ca această propunere să fie votată pe 17 iunie. Dacă va fi acceptată această alternativă, România U21 va fi aproape sigură de prezența la turneul final de anul viitor, având șanse mari să termine în primele 2 din grupa preliminară.

Adrian Mutu, nemulțumit de posibilitatea ca România U21 să nu mai dispute barajul Euro 2021

Într-un interviu oferit pentru Gazeta Sporturilor, selecționerul "tricolorilor mici", Adrian Mutu, a recunoscut că nu-l încântă deloc varianta eliminării barajului. "Briliantul" consideră că alternativa celor de la UEFA îi va face misiunea mult mai complicată, ținând cont de concurența acerbă venită din partea altor reprezentative puternice din Europa:
Romanian Liga 2
Veste proastă pentru Dinamo! Nicolae Badea se retrage din programul DDB
ACUM 10 ORE
Situația nu este roză deloc și e departe de a fi clarificată. Noua regulă ce-ar putea fi abordată de UEFA ne obligă, practic, să câștigăm toate meciurile din grupă. Clasamentul actual al locurilor 2 ne arată că situația este compactă. Ok, se elimină la sfârșit punctele obținute cu ultima clasată, dar până la ultimul fluier se mai pot întâmpla multe, în sensul în care cine e acum pe ultimul loc să nu mai fie atunci sau cine e acum pe locul 2 să treacă pe primul și invers.
De aceea zic că e o situație complicată și nu are rost să emităm procentaje optimiste, în niciun caz. Vorbim de echipe foarte puternice cu care ne duelăm de la distanță, precum Franța, Italia, Germania și Portugalia, plus altele care joacă foarte bine în prezent, Grecia, Polonia, Austria. Mie, sincer, nu prea îmi convine că se elimină "barajul". Era o posibilitate în plus. Dar băieții trebuie să abordeze absolut fiecare meci la victorie, nu avem varianta relaxării în nicio partidă. | Adrian Mutu

România U21, aproape sigură de Euro 2021

UEFA dorește să reducă numărul de partide din calendar deoarece acesta va fi oricum unul extrem de aglomerat din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit fotbalul în ultimele 3 luni.
O variantă ar fi renunțarea la partidele de baraj pentru Euro U21. Potrivit regulamentului actual al competiției, cel mai bun loc 2 din cele 9 grupe preliminare va merge direct la Euro, iar celelalte 8 naționale care termină pe poziția secundă vor disputa partide de baraj.
Ținând cont de situația actuală din fotbalul mondial, UEFA dorește să schimbe regulamentul, iar la Euro U21 să meargă cele mai bune 5 naționale care termină pe poziția secundă în clasament. O astfel de decizie avantajează România, care se află pe poziția secundă în grupă.

Clasamentul grupei 8 din preliminariile Euro 2021

 • 1. Danemarca 5 meciuri - 15 puncte
 • 2. România 5 meciuri - 10 puncte
 • 3. Finlanda 5 meciuri - 7 puncte
 • 4. Ucraina - 4 meciuri - 3 puncte
 • 5. Irlanda de Nord - 5 meciuri - 3 puncte
 • 6. Malta 4 meciuri - 1 punct
România U21 n-a jucat vreun meci cu ultima clasată, Malta U21, însă în clasamentul locurilor 2 aceste partide oricum nu vor fi luate în calcul. Astfel, România U21 se află în prezent în vârful clasamentului locurilor 2 din grupe.

Cum arată clasamentul locurilor 2 de la Euro 2021:

 • 1. Italia - 4 meciuri - 10 puncte
 • 2. România - 5 meciuri - 10 puncte
 • 3. Franța - 4 meciuri - 9 puncte
 • 4. Austria - 4 meciuri - 9 puncte
 • 5. Grecia - 3 meciuri - 7 puncte
 • 6. Polonia - 4 meciuri - 7 puncte
 • 7. Germania - 2 meciuri - 6 puncte
 • 8. Portugalia - 3 meciuri - 6 puncte
 • 9. Israel - 3 meciuri - 5 puncte
România mai are de jucat în grupă cu Danemarca (acasă), Finlanda (deplasare), Malta (deplasare), Ucraina (deplasare) și Malta (acasă). România U21 are astfel șanse mari să ocupe unul dintre cele mai bune locuri 2 din grupă și să meargă la Europeanul de tineret. Adrian Mutu n-a apucat să debuteze încă pe banca naționalei de tineret, din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit fotbalul.
https://i.eurosport.com/2020/06/02/2827070.jpg
Premier League
Todd Boehly vrea să cumpere și un club din Portugalia! Care este planul noului patron de la Chelsea
ACUM 11 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Rădoi îl susține pe Edi Iordănescu la națională, după ce România a retrogradat în Liga Naţiunilor
ACUM 12 ORE