Deși încă nu a împlinit 40 de ani, Adriano pare să fi trăit mai multe vieți. Vorbim de un atacant unic, care a început să strălucească acum aproape 20 de ani în Serie A. O "minune a naturii", forța și puterea piciorului său stâng, care de atâtea ori a "rupt" plasele pe Giuseppe Meazza impresionându-i pe toți. Dar accidentările și o carieră marcată de excese au dus la o "pensionare" prematură pentru brazilian. Chiar dacă a jucat fotbal până în 2016 (s-a retras de la Miami United), după plecarea de la Inter, în 2009, a mai reușit doar un sezon bun, în Brazilia (la Flamengo).
"Povestea mea nu are nicio logică, nici măcar pentru mine", și-a început "Împăratul" dezvăluirile într-un material publicat de Players Tribune.
"Am cântărit peste o sută de kilograme", a continuat Adriano, care acum pare să fi trecut peste toate problemele trecutului. A ținut dietă, merge regulat la sală și arată mult mai bine decât în ultima parte a carierei.
Liga
Chelsea vrea să transfere un jucător de la Barcelona! Cine este fotbalistul dorit de Tuchel
14/01/2022 LA 14:36
CITEȘTE ȘI:
XAVI, DESPRE JUCĂTORUL 'FUNDAMENTAL' PENTRU VIITORUL BARCELONEI: "FACEM ȘI CHETĂ PENTRU A-L SEMNA"

Lupta cu depresia și salvarea

Adriano a trăit mult timp fără să se gândească la ziua de mâine, fără să aibă obiective mărețe în fotbal, deși talentul și forța îl recomandau drept unul dintre cei mai mari atacanți din istorie.
Viața dezordonată a fost cauzată și de o tragedie: moartea tatălui său. Această dramă l-a aruncat în brațele depresiei, părintele său fiind un model pentru el. Nu a știut să ceară ajutor și încercat să gestioneze durerea așa cum a știut mai bine. S-a refugiat în alcool și droguri, cheltuind astfel o bună parte din averea strânsă în perioada Inter.
Mulți se temeau că Adriano va avea până la finalul zilelor o viață precum cea a lui Maradona, marcată de excese, dar, din fericire pentru brazilian lucrurile s-au schimbat.
Chiar el a fost cel care și-a dat "reset", conștientizând cât de mult greșește și că nimeni, în afară de el, nu e responsabil pentru ce i s-a întâmplat. A revenit la antrenamente, a ținut dietă și a stat departe de tentații, astfel că acum poate să privească în urmă și să se declare un învingător. Prea târziu pentru cariera de fotbalist, dar omul Adriano pare salvat.
La această metamorfoză a contribuit și ajutorul dat de Adidas, care îi folosește imaginea în Brazilia. Fostul atacant e foarte popular în toată America de Sud, astfel că a fost folosit pentru a promova lansarea tricourilor de la Flamengo și Sao Paulo. În același timp a devenit un ambasador al brandului și a înțeles cât de important e ca puștii care visează să joace fotbal să aibă un exemplu.
4 titluri are în palmares Adriano, cu Inter, el cucerind cu nerazurrii și două Cupe și 3 Supercupe ale Italiei. La nivel de națională, a câștigat Copa America (2004) și Cupa Confederațiilor (2005). A strâns doar 48 de selecții pentru prima reprezentativă, dar a avut o rată de goluri excelentă: 27 de reușite pentru selecao.
Liga
Barcelona lucrează la o super-lovitură! Cine e "uriașul" dorit de Xavi pentru întărirea defensivei
14/01/2022 LA 10:24
Liga
Barcelona a anunțat despărțirea de un jucător de doar 18 ani! La cine a renunțat Xavi
13/01/2022 LA 12:17