Un astfel de caz este și cel al ghanezului Ibrahim Danlad. Acesta a apărut prima oară în 2017, la Campionatul Mondial U17 disputat în India. Oficial, acesta avea doar 14 ani, fiind cel mai tânăr jucător de la acea competiție, dar au apărut diverse suspiciuni cu privire la vârsta sa reală.
În 2019, Danlad a fost selectat din nou la reprezentativa U20, iar în la începutul acestui an a apărut din nou în lotul echipei africane. Goalkeeper-ul a oferit o reacție privind acuzațiile despre vârsta sa, menționând că a fost foarte afectat de acestea, dar că deja s-a obișnuit și încearcă să le ignore.
"Eram cu moralul la pământ cân am mers la Cupa Mondială U17, iar oamenii de acasă mă acuzau că mi-am falsificat vârsta. Mă simțeam foarte rău pentru că luptam pentru țara mea și oamenii mei îmi făceau asta pe rețelele de socializare și peste tot.", a declarat Danlad pentru Untoldstories TV GH, citat de Goal.com.
Africa Cup of Nations Qualification
Yasin Hamed de la Sepsi, debut în naționala Sudanului! "Tot stadionul îmi striga numele"
14/11/2019 LA 09:50

Ibrahim Danlad, inspirat de Neymar

Danlad a trecut peste momentele dificile din trecut și acum a fost convocat în premieră la naționala mare a Ghanei, care va juca cu Sao Tome & Principe și Africa de Sud în preliminariile Cupei Africii pe Națiuni. Portarul de 18 ani evoluează în țara natală, la Asante Kotoko, unde este împrumutat până în vară de Berekum Chelsea.
La competiția din 2017, Ghana a ajuns până în sferturile de finală, unde a pierdut cu 2-1 în fața reprezentativei statului Mali, Danlad greșind flagrant la golul decisiv. Portarul a specificat că evoluția sa a fost influențată de presiunea la care a fost supus din cauza problemei vârstei.
"M-a afectat și s-a văzut asta în jocul nostru împotriva celor din Mali,când am greșit chiar și am fost eliminați din competiție.Dar acum am ajuns să accept că aceste critici fac parte din viața de fotbalist, așa cum spune Neymar mereu. Deci, acum nu mă îngrijorează deloc când oamenii îmi acuză acele acțiuni. Mă doare foarte mult că echipa nu a putut trece dincolo de acea etapă. Aveam planuri să ridicăm numele Ghanei la aceacompetiție, dar nu a funcționat. Îmi pare rău pentru greșeala pe care am comis-o.", a adăugat Danlad cu ocazia prezentării la echipa mare a Ghanei.
Romanian Liga I
Marica a criticat dur formatul Cupei României! "Pare ceva experimental! Nimeni nu înțelege"
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 2 ORE