Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Camerun a "stricat" media de goluri la Cupa Africii pe Națiuni și este prima națională calificată mai departe

Andrei Nicolae

Actualizat 13/01/2022 la 21:40 GMT+2

Naționala țării gazde a făcut spectacol azi la Yaounde, reușind să învingă Etiopia cu scorul de 4-1. Atacanții Vincent Aboubakar și Karl Toko Ekambi au marcat ambii câte două goluri.

Camerun-Etiopia, Coppa d'Africa 2021 (13 gennaio 2022): Karl Toko Ekambi (Camerun) esulta dopo il gol dell'1-1 all'8' (Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Prima rundă completă de jocuri de la Cupa Africii pe Națiuni, organizată de Camerun, a fost săracă în goluri, fiind marcate doar 12 goluri în cele 12 jocuri din cele 6 grupe. Singura întâlnire de over 1,5 goluri a fost la Camerun – Burkina Faso 2-1.
Tot selecționata țării gazde a "stricat" media la startul meciurilor din etapa secundă, după ce a învins azi, la Yaounde, cu scorul de 4-1 naționala Etiopiei, în cadrul Grupei A. Cu două victorii în primele două jocuri, selecționata condusă de Antonio Conceicao și-a asigurat deja un loc în fazele eliminatorii.

Camerun, al doilea meci în care a revenit de la 0-1

Camerun a avut totuși ceva emoții, după ce Dawa Hottesa a deschis scorul pentru Etiopia în minutul 4. A fost practic al doilea joc în care gazdele au început de la 0-1 în acest turneu final, pentru că și în disputa cu Burkina Faso a fost un scenariu similar. Bucuria Etiopiei a fost însă de scurtă durată, pentru că Toko-Ekambi, atacantul lui Lyon, a restabilit egalitatea în minutul 8.
Camerun s-a dezlănțuit în partea secundă, Vincent Aboubakar (fost atacant la FC Porto) care a înscris de două ori și Toko-Ekambi încă o dată stabilind scorul final, 4-1. Collins Fai, fostul fundaş al lui Dinamo Bucureşti, acum la Standard Liege, a pasat decisiv la primele două goluri ale gazdelor.
Camerun-Etiopia, Coppa d'Africa 2021 (13 gennaio 2022): Vincent Aboubakar (Camerun) (Getty Images)
Conceicao a jucat în această partidă cu următoarea echipă: Onana; Castelleto, Ngadeu, Tolo (Oyongo, 79); Fai, Anguissa, Hongla, Choupo-Moting (Lea, 56), Ngamaleu (N'Jie, 69); Ekambi (Ganago, 70), Aboubakar (Bahoken, 79).
Etiopia a aliniat următoarea formație: Shanko; Hamid, Tamene, Debebe, Yusef (Reshid, 73); Mohammed (Meleyo, 72), Yohannes, Dagnachew (Solomon, 46); Gebremichael (Gebede, 84), Nasir, Hotessa (Gugesa, 73).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo