Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Caz incredibil la Cupa Africii pe Națiuni. Echipa fără portar!

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/01/2022 la 23:00 GMT+2

Insulele Comore au început meciul cu Camerun, din optimile de finală, cu un jucător de câmp în poartă. Micuțul stat din estul Africii, care a învins Ghana, în grupe, le-a dat emoții gazdelor competiției

Comoros' replacement goalkeeper Chaker Alhadhur (R)

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Insulele Comore, echipa micuțului stat din estul Africii, la nord de Madagascar, a scris istorie la Cupa Africii pe Națiuni, ediția 2022. Calificată în premieră la un turneu final, echipa a ajuns în optimile de finală după ce a trecut incredil de Ghana, 3-2, într-una dintre cele mai mari surprize de la această competiție!

Scenariu pentru un viitor film

O națiune despre care milioane de oameni din afara continentului nu auziseră niciodată nimic, a ajuns acum în centrul atenției. Iar echipa de fotbal, antrenată de Amir Abdou, favorita multor microbiști.
După euforia calificării, în week-end Insulele Comore au aflat că vor juca în fața echipei gazdă, Camerun, cu un jucător de câmp în poartă! Asta pentru că prima alegere a insularilor, Salim Ben Boina, s-a accidentat, iar rezervele sale, Ali Ahamada și Moyadh Ousseini au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Cu regulile turneului care spun că echipa trebuie să joace dacă au 11 jucători disponibili, Insulele Comore au trebuit să intre pe teren! În cele din urmă, Ali Ahamada a prezentat un test negativ la COVID-19, dar nu a mai fost lăsat să joace.

Camerun-Insulele Comore 2-1

Chaker Alhadhur, funadușul celor de la AC Ajaccio, echipă din Liga 2 franceză a fost cel ales să intre între buturi. Situația celor de la Insulele Comore s-a înrăutățit și mai mult în minutul 7, după ce Nadjim Abdou a văzut direct cartonașul roșu!
Logic, Camerun a deschis scorul prin atacantul lui Lyon, Karl Toko Ekambi, servit ideal de vedeta Vincent Aboubakar. Apărându-se eroic, cei de la Insulele Camore au rezistat până în minutul 70, cînd a venit al doilea gol. Golgeterul Vincent Aboubakar a marcat al șaselea gol în turneu.
Dar nu totul era terminat. Echipa micuțului stat a vrut să se scrie altfel istoria acestui turneu și a marcat și ea în minutul 81, prin Youssouf M'Changama. Până la final nu au mai putut însă să egaleze și Camerun s-a calificat în ”sferturi”.

Premieră pentru Gambia! / Gambia-Guinea 1-0

Golul lui Musa Barrow, atacantul Bolognei, marcat în minutul 19, a adus până la urmă victoria Gambiei, 1-0 cu Guinea, trimițându-i pe ”scorpioni” în primul lor sfert de finală la Cupa Africii din istorie. Ambele formaţii au încheiat disputa în zece oameni, de la gambieni fiind eliminat Yusupha Njie (87), în timp ce de la Guineea a primit cartonaş roşu Ibrahima Conte (90+3). De remarcat că Guineea a avut două bare în acest meci. Gambia ocupă locul 150 în clasamentul FIFA, având cea mai slabă clasare dintre echipele participante la Cupa Africii pe Naţiuni 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo