De MARIAN URSESCU
Insulele Comore, echipa micuțului stat din estul Africii, la nord de Madagascar, a scris istorie la Cupa Africii pe Națiuni, ediția 2022. Calificată în premieră la un turneu final, echipa a ajuns în optimile de finală după ce a trecut incredil de Ghana, 3-2, într-una dintre cele mai mari surprize de la această competiție!

Scenariu pentru un viitor film

World Cup Qualification CAF
Algeria vrea rejucarea meciului cu Camerun din returul barajului pentru CM 2022
31/03/2022 LA 17:20
O națiune despre care milioane de oameni din afara continentului nu auziseră niciodată nimic, a ajuns acum în centrul atenției. Iar echipa de fotbal, antrenată de Amir Abdou, favorita multor microbiști.
După euforia calificării, în week-end Insulele Comore au aflat că vor juca în fața echipei gazdă, Camerun, cu un jucător de câmp în poartă! Asta pentru că prima alegere a insularilor, Salim Ben Boina, s-a accidentat, iar rezervele sale, Ali Ahamada și Moyadh Ousseini au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Cu regulile turneului care spun că echipa trebuie să joace dacă au 11 jucători disponibili, Insulele Comore au trebuit să intre pe teren! În cele din urmă, Ali Ahamada a prezentat un test negativ la COVID-19, dar nu a mai fost lăsat să joace.
CUPA AFRICII | BURKINA FASO, CALIFICARE LA PENALTY-URI CONTRA GABONULUI! TUNISIA A ELIMINAT NIGERIA

Camerun-Insulele Comore 2-1

Chaker Alhadhur, funadușul celor de la AC Ajaccio, echipă din Liga 2 franceză a fost cel ales să intre între buturi. Situația celor de la Insulele Comore s-a înrăutățit și mai mult în minutul 7, după ce Nadjim Abdou a văzut direct cartonașul roșu!
Logic, Camerun a deschis scorul prin atacantul lui Lyon, Karl Toko Ekambi, servit ideal de vedeta Vincent Aboubakar. Apărându-se eroic, cei de la Insulele Camore au rezistat până în minutul 70, cînd a venit al doilea gol. Golgeterul Vincent Aboubakar a marcat al șaselea gol în turneu.
Dar nu totul era terminat. Echipa micuțului stat a vrut să se scrie altfel istoria acestui turneu și a marcat și ea în minutul 81, prin Youssouf M'Changama. Până la final nu au mai putut însă să egaleze și Camerun s-a calificat în ”sferturi”.

Premieră pentru Gambia! / Gambia-Guinea 1-0

Golul lui Musa Barrow, atacantul Bolognei, marcat în minutul 19, a adus până la urmă victoria Gambiei, 1-0 cu Guinea, trimițându-i pe ”scorpioni” în primul lor sfert de finală la Cupa Africii din istorie. Ambele formaţii au încheiat disputa în zece oameni, de la gambieni fiind eliminat Yusupha Njie (87), în timp ce de la Guineea a primit cartonaş roşu Ibrahima Conte (90+3). De remarcat că Guineea a avut două bare în acest meci. Gambia ocupă locul 150 în clasamentul FIFA, având cea mai slabă clasare dintre echipele participante la Cupa Africii pe Naţiuni 2022.
World Cup Qualification CAF
Mahrez ratează Campionatul Mondial, după un gol primit de Algeria în minutul 120+4
30/03/2022 LA 06:21
Africa Cup of Nations
Egipt, calificare în finală la penalty-uri cu Camerun! Mane vs. Salah pentru titlu la Cupa Africii
03/02/2022 LA 21:55