Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce șanse are Maroc să câștige Cupa Africii pe Națiuni

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/01/2022 la 14:41 GMT+2

În această seară, de la ora 18.00, Maroc va debuta la Cupa Africii pe Națiuni, în derby-ul grupei C, contra Ghanei. Antrenorul Marocului, Vahid Halihodzic, poate miza pe unii dintre cei mai buni fotbaliști ai Europei pentru această ediție de Cupa Africii, având șansa de a aduce prestigiosul trofeu în vitrina fomației africane pentru a doua oară în istorie.

Sevilla's Moroccan goalkeeper Yassine Bounou Bono scores during the Spanish League football match between Real Valladolid and Sevilla at the Jose Zorrilla stadium in Valladolid on March 20, 2021

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Radu Florea
În 1976, naționala Marocului cucerea pentru prima oară în istorie Cupa Africii pe Națiuni. După 46 de ani de la acel succes, această echipă națională nu se poate mândri cu multe alte performanțe, "leii Atlasului" reușind să mai câștige medalia de argint la Cupa Africii din 2004 și medalie de bronz la Cupa Africii din 1980.
După prezența la Campionatul Mondial din 2018, Marocul pare a fi după mult timp una dintre favoritele la câștigarea actualei ediții a Cupei Africii pe Națiuni. Cu toate că antrenorul bosniac al echipei marocane, Vahid Halihodzic, nu l-a selecționat pe marele star al lui Chelsea, Hakim Ziyech, din cauza problemelor disciplinare ale atacantului albaștrilor, această echipă națională se poate baza pe nume mari care evoluează în campionatele de top ale Europei, precum: Yassine Bounou de la Sevilla, Achraf Hakimi de la Paris Saint Germain, Adam Masina de la Watford, Romain Saiss de la Wolves, Munir El Haddadi de la Sevilla, Sofiane Boufal de la Angers și Youseff En-Nesyri de la Sevilla.

Marocul va înfrunta Ghana în prima etapă a grupei C

Naționala Marocului va debuta în competiție de la ora 18.00, împotriva Ghanei, în ceea ce se anunță a fi derby-ul grupei C. Ghana este o formație care nu mai are forța ofensivă din trecut, atunci când la Campionatul Mondial din 2010 s-a aflat la un penalty distanță de a deveni prima echipă africană care ajunge în semifinalele unui campionat mondial, însă fotbaliștii precum Thomas Partey de la Arsenal, Andre Ayew de la Al-Sadd, Daniel Amartey de la Leicester sau Andre Ayew de la Crystal Palace pot cu siguranță încurca echipa Marocului și propulsa naționala Ghanei către fazele finale ale Cupei Africii 2021.
Celelalte două echipe care fac parte din grupa C sunt Gabonul, echipă pentru care evoluează Pierre-Emerick Aubameyang, și Comoros, ambele având șanse minime să se califice din această grupă în fazele eliminatorii ale competiției.
Programul complet al grupei C:
  • Luni, 10 ianuarie
  • Maroc vs Ghana
  • Comoros vs Gabon
  • Vineri, 14 ianuarie
  • Maroc vs Comoros
  • Gabon vs Ghana
  • Marți, 18 ianuarie
  • Gabon vs Maroc
  • Ghana vs Comoros
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo