Căpitanul Nigeriei, William Troost-Ekong, crede că trebuie acordat mai mult respect pentru Cupa Africii pe Națiuni. Competiția va debuta mâine, 9 ianuarie, în Camerun, iar în ultima perioadă s-a vorbit destul de mult despre faptul că această competiție se desfășoară în mijlocul sezonului. Foarte multe echipe din Premier League își pierd jucătorii pentru câteva săptămâni, lucru care nemulțumește anumiți antrenori.
"Pot să înțeleg până la un anumit punct, deoarece plecăm în mijlocul sezonului, ceea ce e diferit față de alte turnee finale. Dar oamenii știau de foarte multă vreme că turneul va fi în ianuarie. Din păcate, cred că entuziasmul dinaintea turneului a dispărut tocmai din cauza acestor întrebări", a declarat Troost-Ekong, după ce a fost întrebat dacă jucătorii africani au obținut cu greu acceptul de a juca la Cupa Africii pe Națiuni.
Africa Cup of Nations
Coasta de Fildeș, remiză surprinzătoare la Cupa Africii pe Națiuni. Tunisia a făcut scor
ACUM 11 ORE

"Cupa Africii pe Națiuni este la același nivel cu EURO, Copa America sau Cupa Mondială"

Căpitanul Nigeriei este dezamăgit de modul în care se vorbește despre turneul final de pe continentul african, dar speră ca ediția din acest an să fie acoperită așa cum trebuie, pentru a scoate la iveală calitatea fotbalului care se joacă pe parcursul acestei competiții:
"Cupa Africii pe Națiuni este la același nivel cu EURO, Copa America sau Cupa Mondială. Foarte mulți jucători foarte buni din Premier League sunt africani. Să îi vezi pe toți în același loc, în timp ce își reprezintă țările demonstrează că va fi un turneu captivant, orice ar spune alții", a mai spus Troost-Ekong, potrivit BBC.
La acest turneu final, numai patru echipe din Premier League nu vor avea jucători în Camerun: Leeds United, Newcastle, Norwich și Tottenham.
Nigeria se află în grupa D, alături de Egipt, Sudan și Guineea-Bisau. Prima partidă a Nigeriei va avea loc pe 11 ianuarie, atunci când va întâlni naționala Egiptului.
Africa Cup of Nations
Mo Salah ține Egipt în viață la Cupa Africii pe Națiuni. Nigeria s-a calificat în optimi
IERI LA 21:37
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Senegal a remizat cu Guineea și nu e sigură de calificare! Ghana, egalitate cu Gabon
14/01/2022 LA 16:41