Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Africii | Căpitanul Nigeriei cere mai mult respect pentru turneul final african

Alex Masgras

Publicat 08/01/2022 la 12:51 GMT+2

William Troost-Ekong, căpitanul Nigeriei și fundașul central al celor de la Watford cere mai mult respect pentru Cupa Africii pe Națiuni, la fel cum se întâmplă și în cazul celorlalte turnee finale continentale.

William Troost-Ekong

Credit imagine: Scanpix

Căpitanul Nigeriei, William Troost-Ekong, crede că trebuie acordat mai mult respect pentru Cupa Africii pe Națiuni. Competiția va debuta mâine, 9 ianuarie, în Camerun, iar în ultima perioadă s-a vorbit destul de mult despre faptul că această competiție se desfășoară în mijlocul sezonului. Foarte multe echipe din Premier League își pierd jucătorii pentru câteva săptămâni, lucru care nemulțumește anumiți antrenori.
"Pot să înțeleg până la un anumit punct, deoarece plecăm în mijlocul sezonului, ceea ce e diferit față de alte turnee finale. Dar oamenii știau de foarte multă vreme că turneul va fi în ianuarie. Din păcate, cred că entuziasmul dinaintea turneului a dispărut tocmai din cauza acestor întrebări", a declarat Troost-Ekong, după ce a fost întrebat dacă jucătorii africani au obținut cu greu acceptul de a juca la Cupa Africii pe Națiuni.

"Cupa Africii pe Națiuni este la același nivel cu EURO, Copa America sau Cupa Mondială"

Căpitanul Nigeriei este dezamăgit de modul în care se vorbește despre turneul final de pe continentul african, dar speră ca ediția din acest an să fie acoperită așa cum trebuie, pentru a scoate la iveală calitatea fotbalului care se joacă pe parcursul acestei competiții:
"Cupa Africii pe Națiuni este la același nivel cu EURO, Copa America sau Cupa Mondială. Foarte mulți jucători foarte buni din Premier League sunt africani. Să îi vezi pe toți în același loc, în timp ce își reprezintă țările demonstrează că va fi un turneu captivant, orice ar spune alții", a mai spus Troost-Ekong, potrivit BBC.
La acest turneu final, numai patru echipe din Premier League nu vor avea jucători în Camerun: Leeds United, Newcastle, Norwich și Tottenham.
Nigeria se află în grupa D, alături de Egipt, Sudan și Guineea-Bisau. Prima partidă a Nigeriei va avea loc pe 11 ianuarie, atunci când va întâlni naționala Egiptului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo