Articol scris de Andrei Nicolae
Există deja câțiva jucători care au fost depistați pozitiv la testele de Covid, precum gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang, sau senegalezii Kalidou Koulibaly și Edouard Mendy. Naționala fundașului de la Napoli și a portarului de pe Stamford Bridge este în pericol să joace fără nouă jucători din lot în partida de debut în fața celor din Zimbabwe, ce urmează să se dispute astăzi.
Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52
Persoanele care se ocupă de organzarea Cupei Africii pe Națiuni au observat problema creată de cazurile de Covid și nu au ezitat să anunțe regulile impuse, în vederea desfășurării partidelor din cadrul turneului."Orice echipă va putea face un număr maxim de cinci schimbări. Pentru a reduce fragmentarea jocului, fiecare echipă va avea trei oportunități de a face schimbări. Acestea se pot efectua și la pauză."
În ceea ce privește posibilitatea jucătorilor de câmp de a fi folosiți pe post de portari, Confederația Africană de Fotbal a emis următoarea declarație: "Dacă rezultatul unui test PCR de Covid-19 al vreunui jucător este pozitiv, acesta nu va fi autorizat să meargă la stadion sau să participe la meci. O echipă va fi nevoită să joace un meci, dacă are un minim de 11 jucători disponibili care au fost testați negativ. În posibilitatea absenței unui portar, un alt jucător va fi nevoit să îl înlocuiască, dacă numărul total de fotbaliști disponibil este unsprezece."

Scorul de la "masa verde" la Cupa Africii pe Națiuni este 2-0

În cazul în care o echipă nu are cei 11 jucători disponibili pentru o partidă, naționala respectivă va pierde meciul în mod automat. Scorul de neprezentare impus la turneul din Africa nu este cel cunoscut însă, și anume 3-0. Trupa care nu va reuși să pună pe foaie 11 jucători eligibili pentru o partidă va pierde acel meci cu scorul de 2-0.
Cupa Africii pe Națiuni a debutat ieri cu meciul dintre Camerun și Burkina Faso, câștigat de gazdele turneului cu scorul de 2-1. După meciul de deschidere, Insulele Capului Verde s-au impus în celălalt meci al grupei A și au învins Etiopia, după golul marcat de Julio Tavares.
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32
Africa Cup of Nations
Tinerii care au impresionat la Cupa Africii și care ar putea prinde un transfer important
08/02/2022 LA 15:20