Cea de-a 4-a zi de competiție de la Cupa Africii va rămâne mult timp în istoria competiției. După ce meciul dintre Mali și Tunisia a fost oprit înainte de vreme de arbitru, creându-se un haos de nedescris, al doilea meci al zilei a oferit și el un moment stânjenitor pentru organizatori.
Aceștia au folosit un imn greșit pentru Mauritania, eroarea fiind repetată în alte două rânduri. Jucătorii reprezentativei din Nord-Vestul Africii au sesizat imediat neregula și au fost vizibil deranjați. Se pare că organizatoriipur și simplu nu aveau melodia corectă și i-au rugat pe fotbaliști să intoneze fără muzică imnul național. Căpitanul Aboubakar Kamara, care joacă la Aris Thessalonic, a refuzat acest scenariu, iar incertitudinea a planat câteva minute, după care s-a trecut direct la imnu Gambiei, unde nu au mai fost probleme.
Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52
Citește și:

Gambia a obținut prima victorie din istorie la Cupa Africii

Trecând peste momentul incredibil de dinaintea fluierului de start, partida a fost dominată teritorial de Mauritania (60% posesie), dar victoria i-a revenit Gambiei. Ablie Jallow, care joacă în Belgia, la Seraing, a marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 10, cu un șut superb din afara careului.
Pentru Gambia, aceasta a fost prima victorie din istorie la Cupa Africii. Reprezentativa micuței țări este una dintre cele două debutante la turneul final din Africa, alături de Insulele Comore.
În urma succesului de azi, Gambia a luat o opțiune serioasă pentru calificare, egalând naționala din Mali. Cele două se vor întâlni în etapa a 2-a, duminică, în timp ce Mauritania și Tunisia se vor duela în celălalt meci al grupei.
Primele două echipe din fiecare cele 6 grupe avansează în optimi, acolo unde vor ajunge și cele mai bune 4 echipe care vor termina pe locul 3.
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32
Africa Cup of Nations
Tinerii care au impresionat la Cupa Africii și care ar putea prinde un transfer important
08/02/2022 LA 15:20