UPDATE / Cel de-al doilea meci din optimile Cupei Africii s-a terminat cu o surpriză imensă. Tunisia, o echipă decimată de Covid-19, a învins cu 1-0 reprezentativa Nigeriei, singura formație de la acest turneu final care reușise victorii pe linie în grupe.
Singurul gol al meciului a fost marcat de Youssef Msakni în minutyl 47, cu un șut puternic din afara careului.
Africa Cup of Nations
Senegal e prima finalistă de la Cupa Africii! Mane, omul meciului contra Burkinei Faso
02/02/2022 LA 21:03
Nigeria s-a zbătut să egaleze și a avut destule ocazii, dar imprecizia atacanților a lipsit cu desăvârșire, nigerienii terminând partida cu un singur șut tras pe spațiul porții. Misiunea a fost îngreunată de eliminarea lui Alex Iwobi, atacantul lui Everton, care a văzut roșu direct, după consultarea VAR, în minutul 66.
Astfel, știm primul sfert de finală de la Cupa Africii, care le va aduce față în față pe Tunsia și Burkina Faso.
Știrea inițială
Prima optime de finală de la Cupa Africii le-a adus față în față pe Burkina Faso și Gabon, două formații care au terminat pe locul doi în grupele din care au făcut parte. Fără vedeta Aubameyang, revenit în Anglia după ce i s-au descoperit probleme cardiace, Gabonul pornea cu șansa a 2-a, dar a opus o rezistență neașteptat de bună, ieșind un meci dramatic.
Bertrand Traore, starul celor de la Burkina Faso, a ratat un penalty în minutul 18, dar s-a revanșat 10 minute mai târziu. Atacantul lui Aston Villa a scăpat singur cu portarul advers și de această dată nu l-a mai iertat.
În minutul 42, Gabonul a marcat prin Boupendza, dar golul a fost anulat după intervenția VAR-ului pe motiv de off-side, asfel că la pauză s-a intrat cu avantajul minim al celor din Burkina Faso.
Speranțele Gabonului au scăzut și mai mult în minutul 67, când Sidney Obissa a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Bertrand Traore a avut două șanse bune de a închide meciul, în minutele 78 și 81, dar portarul advers a avut două intervenții salvatoare.
Burkina Faso se pregătea să celebreze calificarea în sferturi, dar în minutul 90+1 Adama Guira și-a marcat în propie poartă și meciul a intrat în prelungiri

Burkina Faso, prima sfert-finalistă de la Cupa Africiii

Burkina Faso a fost echipa care a dominat cele două reprize suplimentare, dar nu a reușit să înscrie golul victoriei, astfel că s-a ajuns la loteria penalty-urilor. Acolo, primii 3 jucători din fiecare echipă au înscris, iar apoi a urmat câte o ratare de fiecare parte.
Dramatismul a continuat și alți 3 fotbaliști din fiecare tabără au marcat, iar apoi Gabonul, care a executat prima, a ratat prin Yannis N'Gakoutou, care joacă la AS Monaco. Abdoul Tapsoba, atacantul lui Standard Liege, a avut șansa să o trimită pe Burkina Faso în sferturi, dar nici el nu a fost mai inspirat, iar șutul său a fost parat de portarul gabonez. Pentru Gabon a urmat Lloyd Palun, care a ratat și el, iar de această dată echipa sa nu a mai scăpat.
Ismahila Ouedraogo a transfromat și a adus calificarea Burkinei Faso în sferturi, una meritată totuși, chiar dacă a venit la loviturile de departajare. Pentru un loc în semifinale, Burkina Faso va întâlni Nigeria sau Tunisia, formații care se vor duela în această seară în cea de-a 2-a optime de finală.
Africa Cup of Nations
Aubameyang se va întoarce în Anglia înainte de finalul Cupei Africii! Care este starea fotbalistului
17/01/2022 LA 10:34
Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52