Portarul lui Chelsea și al echipei naționale a Senegalului, Edouard Mendy, a fost testat pozitiv cu Covid-19, înaintea partidei de debut pe care naționala sa o va disputa la Cupa Africii pe Națiuni, contra reprezentativei din Zimbabwe.
Potrivit Sky Sports, căpitanul echipei, Kalidou Koulibaly, dar și Famara Diedhiou de la Alanyaspor, au fost recent testați pozitiv cu Covid-19. Pe lângă aceștia, Saliou Ciss, Bamba Dieng, Mame Baba Thiam, Pape Matar Sarr, Alfred Gomis și Nampalys Mendy au rămas în Senegal înaintea acestei partide, deoarece s-au infectat și ei cu Covid-19.
Gomis este rezerva lui Mendy în naționala Senegalului și se pare că selecționerul Aliou Cisse va fi nevoit să apeleze la portarul lui QPR, Seny Dieng.
Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52
"Este o situație dificilă și complicată, dar vom încerca să fim competitivi cu cei care îi vor înlocui pe absenți. Ne vom prezenta la meciul cu Zimbabwe plini de încredere", a declarat Aliou Cisse, selecționerul Senegalului.
Senegal se află în grupa B a Cupei Africii pe Națiuni, alături de Zimbabwe, Malawi și Guinea. Partida dintre Senegal și Zimbabwe va avea loc mâine, de la ora 15:00.

Organizatorii au anunțat regulile de la Cupa Africii, în contextul infectărilor cu Covid-19

În contextul în care mai mulți jucători au fost depistați pozitiv cu Covid-19, organizatorii Cupei Africii pe Națiuni au anunțat regulile de desfășurare ale partidelor, în cazul în care vor exista echipe cu mai mulți jucători infectați.
Fiecare țară va trebui să își desfășoare partidele, în cazul în care are cel puțin 11 jucători testați negativ. În cazul în care nu vor avea la dispoziție un portar, un jucător de câmp va fi nevoit să intre între buturi. Orice țară care nu va avea la dispoziție 11 jucători disponibili va pierde partida respectivă la masa verde.
De asemenea, fiecare echipă va avea dreptul la cinci schimbări, dar acestea trebuie efectuate fără să întrerupă jocul mai mult de trei ori. În cazul în care partidele vor avea prelungiri, echipele pot efectua o schimbare în plus și li se va acorda încă o întrerupere a jocului.
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32
Africa Cup of Nations
Tinerii care au impresionat la Cupa Africii și care ar putea prinde un transfer important
08/02/2022 LA 15:20