UPDATE / Cea de-a 4-a partidă a zilei de la Cupa Africii s-a terminat cu același scor ca precedentele 3. Fără Aubameyang, infectat cu Covid-19, Gabon a învins cu 1-0 reprezentativa statului Comoros. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 16 de atacantul Aaron Boupendza, care evoluează în Qatar, la Al Arabi.
Rezultatele de până acum de la Cupa Africii
World Cup Qualification CAF
Sadio Mane, după calificarea Senegalului la Cupa Mondială: "Am fost mai norocos"
30/03/2022 LA 16:10
Grupa A
  • Camerun - Burkina Faso 2-1
  • Capul Verde - Etiopia 1-0
Grupa B
  • Senegal - Zimbabwe 1-0
  • Guineea - Malawi 1-0
Grupa C
  • Maroc - Ghana 1-0
  • Gabon - Comoros 1-0
Marți vor avea loc 3 partide. În grupa D Nigeria va întâlni Egipt, iar Sudan va juca împotriva celor din Guineea Bissau, în timp ce în grupa E Algeria se va duela cu Sierra Leone.
UPDATE / Cu puțin timp în urmă s-au terminat alte două partide de la Cupa Africii. Cel mai așteptat duel al zilei a fost cel dintre Maroc și Ghana, principalele două favorite la calificare din grupa G. Cele două echipe s-au anihilat reciproc până spre final și se părea că un punct este mulțumitor pentru fiecare dintre ele.
Marocanii au dat însă lovitura în minutul 83, prin Sofiane Boufal. Mijlocașul lui Angers a profitat de o bâlbâială în apărarea adversă și l-a executat cu sânge rece pe portarul advers cu un șut puternic.
Așadar, Marocul a debutat cu dreptul la turneul final din Camerun, pe care mulți specialiști susțin că echipa lui Vahid Halilhodzic are șanse chiar să-l câștige.
Într-un alt meci jucat de la aceeași oră, Guineea a trecut cu 1-0 de Malawi. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Issiaga Sylla în minutul 35. Fundașul care evoluează în Ligue 2, la Toulouse, a marcat din apropierea porții după o pasă ideală a lui Jose Kante. Astfel, Guineea și Senegal au câte 3 puncte după prima etapă și vor juca cu calificarea pe masă în runda următoare.
Știrea inițială
Cupa Africii pe Națiuni a debutat ieri cu două partide: Camerun - Burkina Faso 2-1 și Capul Verde - Etiopia 1-0. Astăzi sunt programate alte 4 întâlniri, iar prima dintre ele a fost realmente dramatică.
Senegal s-a chinuit preț de 90 de minute cu reprezentativa statului Zimbabwe, fără a găsi drumul spre gol. Bouna Sarr, Keitra Balde, Sadio Mane sau Idrissa Gueye au ratat șanse importante în prima repriză, dar nu au reușit să marcheze.
Citește și:

Mane, eroul Senegalului în primul meci de la Cupa Africii

Senegalul a dominat copios și partea secundă, dar imprecizia atacanților sau intervențiile portarului de la Zimbabwe au păstrat tabela intactă până spre final. În minutul 90+5 Kelvin Madzongwe a atins mingea cu mâna în careu, iar arbitrul a dictat penalty.
După consultarea VAR, centralul și-a menținut decizia, iar Sadio Mane a executat perfect lovitura de pedeapsă, aducând asfel victoria echipei sale.
Așadar, Senegalul, una dintre favoritele la cucerirea trofeului, a debutat cu un succes la turneul final din Camerun. În celălalt meci al grupei B se vor întâlni Guineea și Malawi.
Tot astăzi au loc și primele partide din grupa C: Maroc - Ghana și Gabon - Comoros.
World Cup Qualification CAF
Scandal uriaș după Senegal-Egipt: "Echipa noastră a fost expusă rasismului. Am trimis probe la FIFA"
30/03/2022 LA 07:06
World Cup Qualification CAF
Mane, la Mondial, Salah, acasă! Senegalul a trecut dramatic de Egipt și va juca în Qatar
29/03/2022 LA 19:55