Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mo Salah ține Egipt în viață la Cupa Africii pe Națiuni. Nigeria s-a calificat în optimi

Andrei Nicolae

Publicat 15/01/2022 la 23:37 GMT+2

Mo Salah a marcat singurul gol al partidei Egipt vs Guinea-Bissau din cadrul Grupei D, în care Nigeria și-a asigurat deja locul 1, după 3-1 cu Sudan.

Salah migliore

Credit imagine: Eurosport

Într-un weekend cu câteva meciuri foarte bune în Premier League, în frunte cu Manchester City – Chelsea (1-0), Mo Salah, starul lui Liverpool, a strălucit la Cupa Africii pe Națiuni. Atacantul a marcat primul său gol la această competișie, dar și al Egiptului, într-o partidă decisivă cu Guinea-Bissau (scor 1-0).
"Faraonii" au avut mare nevoie de Salah în această partidă, într-un moment în care se aflau sub mare presiune, după ce au fost înfrânți de Nigeria cu scorul de 1-0 în primul joc din cadrul Grupei D. Iar jucătorul de la Liverpool, criticat destul de asupru după respectiva întâlnire, a strălucit cu Guinea-Bissau. El a marcat singul gol al meciului în minutul 69, astfel că a păstrat vii șansele Egiptului de a avea un parcurs cât mai lung la această ediție a întrecerii.

Mo Salah a dus Egiptul pe locul 2 în grupă

Sahan a marcat cu un voleu fin, când timpul de joc devenea din ce în ce mai presant. Adversarii au reușit să înscrie și ei prin Mama Balde în minutul 82, dar golul a fost anulat de VAR pe motiv de fault în atac.
În urma acestui rezultat, Egipt a urcat pe locul 2 în grupă și mai are nevoie de un egal în ultima partidă cu Sudan, pentru a-și păstra poziția înainte de a se intra în fazele eliminatorii. Salah & Co nu se mai pot gândi la locul 1 în grupă, pentru că Nigeria nu mai poate fi depășită matematic, fiind calificată deja în optimile de finală.
Nigeria a învins tot azi Sudan cu 3-1, golurile fiind marcate de Chiukwueze, Awoniyi și Simon, în timp ce adversarii au redus din handicap prin Khidir. Înaintea ultimelor jocuri din grupă, Egipt – Sudan și Nigeria – Guinea Bissau, clasamentul se prezintă astfel: Nigeria – 6p, Egipt – 3p, Guinea-Bissau – 1p, Sudan – 1p.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo