Într-un weekend cu câteva meciuri foarte bune în Premier League, în frunte cu Manchester City – Chelsea (1-0), Mo Salah, starul lui Liverpool, a strălucit la Cupa Africii pe Națiuni. Atacantul a marcat primul său gol la această competișie, dar și al Egiptului, într-o partidă decisivă cu Guinea-Bissau (scor 1-0).
"Faraonii" au avut mare nevoie de Salah în această partidă, într-un moment în care se aflau sub mare presiune, după ce au fost înfrânți de Nigeria cu scorul de 1-0 în primul joc din cadrul Grupei D. Iar jucătorul de la Liverpool, criticat destul de asupru după respectiva întâlnire, a strălucit cu Guinea-Bissau. El a marcat singul gol al meciului în minutul 69, astfel că a păstrat vii șansele Egiptului de a avea un parcurs cât mai lung la această ediție a întrecerii.

Mo Salah a dus Egiptul pe locul 2 în grupă

Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52
Sahan a marcat cu un voleu fin, când timpul de joc devenea din ce în ce mai presant. Adversarii au reușit să înscrie și ei prin Mama Balde în minutul 82, dar golul a fost anulat de VAR pe motiv de fault în atac.
În urma acestui rezultat, Egipt a urcat pe locul 2 în grupă și mai are nevoie de un egal în ultima partidă cu Sudan, pentru a-și păstra poziția înainte de a se intra în fazele eliminatorii. Salah & Co nu se mai pot gândi la locul 1 în grupă, pentru că Nigeria nu mai poate fi depășită matematic, fiind calificată deja în optimile de finală.
Nigeria a învins tot azi Sudan cu 3-1, golurile fiind marcate de Chiukwueze, Awoniyi și Simon, în timp ce adversarii au redus din handicap prin Khidir. Înaintea ultimelor jocuri din grupă, Egipt – Sudan și Nigeria – Guinea Bissau, clasamentul se prezintă astfel: Nigeria – 6p, Egipt – 3p, Guinea-Bissau – 1p, Sudan – 1p.
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32
Africa Cup of Nations
Tinerii care au impresionat la Cupa Africii și care ar putea prinde un transfer important
08/02/2022 LA 15:20