Partida dintre Tunisia și Mali de la Cupa Africii pe națiuni a oferit un moment incredibil. Arbitrul Janny Sikazwe a pus capăt meciului când cronometrul arăta minutul 89:47, deși se impuneau prelungiri substanțiale întrucât repriza secundă a fost întreruptă de mai multe ori pentru consultarea VAR, celebrarea unui gol sau a efectuării schimbărilor. Conform site-urilor de statistică, în partea a 2-a a meciului s-au jucat numai 17 minute și 28 de secunde.
Tunisienii au răbufnit (erau conduși cu 1-0) și centralul a fost excortat către vestiare de forțele de ordine. Oficialii au încercat să repare greșeala centralului și au dorit ca meciul să fie reluat, însă tunisienii au refuzat.
Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52
Astăzi, Essam Abdel-Fatah, șeful arbitrilor de la Confederația Africană (CAF), a oferit o explicație ciudată pentru decizia luată de Sikawze în partida de ieri. Conform as.com, oficialul african a declarat că centralul a suferit o insolație în timpul partidei și se simțea extrem de rău, de aceea a oprit meciul prematur.
Citește și:

Janny Sikazwe ar fi ajuns la spital după meciul Tunisia - Mali

Ulterior, zambianul ar fi ajuns la spital, de aceea meciul ar fi fost condus de al 4-lea oficial dacă tunisienii ar fi acceptat să revină pe teren pentru disputarea ultimelor minute.
Explicația lui Abdel-Fatah stă în picioare numai pe jumătate. Dacă a avut întradevăr probleme medicale, zambianul ar fi putut anunța acest lucru și al 4-lea arbitru i-ar fi putut lua locul, fără ca meciul să fie oprit înainte de termen.
Imediat după episodul de ieri, în presa internațională au apărut informații că Janny Sikazwe a fost suspendat în 2018 pentru că ar fi făcut praf un meci din semifinalele Ligii Campionilor Africii, fiind suspectat de corupție. În 2019, acesta a fost achitat și a primit din nou dreptul să arbitreze.
Sikazwe este la a 6-a ediție de Cupa Africii din carieră, el arbitrând și la Campionatul Mondial din 2018.
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32
Africa Cup of Nations
Tinerii care au impresionat la Cupa Africii și care ar putea prinde un transfer important
08/02/2022 LA 15:20