Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficialii din Africa, explicație ciudată pentru eroarea incredibilă a arbitrului de la Tunisia-Mali

Nicu Savin

Publicat 13/01/2022 la 14:41 GMT+2

Janny Sikazwe a fost eroul negativ al zilei de miercuri de la Cupa Africii! Acesta a fluierat finalul partidei Tunisia - Mali înainte de minutul 90, stârnind un adevărat scandal. Astăzi, șeful arbitrilor din Confederația Africană a venit cu o explicație, menționând că centralul zambian a luat acea decizie din cauza faptului că suferise o insolație și se simțea extrem de rău.

Schiedsrichter Janny Sikazwe pfeift Spiel zu früh ab

Credit imagine: SID

Partida dintre Tunisia și Mali de la Cupa Africii pe națiuni a oferit un moment incredibil. Arbitrul Janny Sikazwe a pus capăt meciului când cronometrul arăta minutul 89:47, deși se impuneau prelungiri substanțiale întrucât repriza secundă a fost întreruptă de mai multe ori pentru consultarea VAR, celebrarea unui gol sau a efectuării schimbărilor. Conform site-urilor de statistică, în partea a 2-a a meciului s-au jucat numai 17 minute și 28 de secunde.
Tunisienii au răbufnit (erau conduși cu 1-0) și centralul a fost excortat către vestiare de forțele de ordine. Oficialii au încercat să repare greșeala centralului și au dorit ca meciul să fie reluat, însă tunisienii au refuzat.
Astăzi, Essam Abdel-Fatah, șeful arbitrilor de la Confederația Africană (CAF), a oferit o explicație ciudată pentru decizia luată de Sikawze în partida de ieri. Conform as.com, oficialul african a declarat că centralul a suferit o insolație în timpul partidei și se simțea extrem de rău, de aceea a oprit meciul prematur.
Citește și:

Janny Sikazwe ar fi ajuns la spital după meciul Tunisia - Mali

Ulterior, zambianul ar fi ajuns la spital, de aceea meciul ar fi fost condus de al 4-lea oficial dacă tunisienii ar fi acceptat să revină pe teren pentru disputarea ultimelor minute.
Explicația lui Abdel-Fatah stă în picioare numai pe jumătate. Dacă a avut întradevăr probleme medicale, zambianul ar fi putut anunța acest lucru și al 4-lea arbitru i-ar fi putut lua locul, fără ca meciul să fie oprit înainte de termen.
Imediat după episodul de ieri, în presa internațională au apărut informații că Janny Sikazwe a fost suspendat în 2018 pentru că ar fi făcut praf un meci din semifinalele Ligii Campionilor Africii, fiind suspectat de corupție. În 2019, acesta a fost achitat și a primit din nou dreptul să arbitreze.
Sikazwe este la a 6-a ediție de Cupa Africii din carieră, el arbitrând și la Campionatul Mondial din 2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo