Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Regulă contestată! Câți jucători apți trebuie să aibă echipele la Cupa Africii pentru ca meciurile să se dispute

Alex Masgras

Actualizat 09/01/2022 la 12:35 GMT+2

Cupa Africii pe Națiuni începe astăzi cu partida dintre Camerun și Burkina Faso. Organizatorii turneului final de pe continentul african au anunțat regulile de desfășurare ale partidelor, în cazul în care mai mulți jucători de la o echipă se infectează cu Covid-19.

Football - Africa Cup of Nations 2019 - Group F - Cameroon v Ghana - Ismailia Stadium, Ismailia, Egypt - June 29, 2019 Cameroon's Karl Toko in action with Ghana's Thomas Partey

Credit imagine: Reuters

Cupa Africii pe Națiuni debutează astăzi. Primul meci al competiției se va disputa între Camerun și Burkina Faso. În contextul în care mai mulți jucători au fost depistați pozitiv cu Covid-19, organizatorii Cupei Africii pe Națiuni au anunțat regulile de desfășurare ale partidelor, în cazul în care vor exista echipe cu mai mulți jucători infectați.
Potrivit Sky Sports, fiecare țară va trebui să își desfășoare partidele, în cazul în care are cel puțin 11 jucători testați negativ. În cazul în care nu vor avea la dispoziție un portar, un jucător de câmp va fi nevoit să intre între buturi. Orice țară care nu va avea la dispoziție 11 jucători disponibili va pierde partida respectivă la masa verde.
De asemenea, fiecare echipă va avea dreptul la cinci schimbări, dar acestea trebuie efectuate fără să întrerupă jocul mai mult de trei ori. În cazul în care partidele vor avea prelungiri, echipele pot efectua o schimbare în plus și li se va acorda încă o întrerupere a jocului.

Eric Djemba-Djemba nu este de acord cu această regulă

Fostul mijlocaș camerunez, Eric Djemba-Djemba crede că organizatorii Cupei Africii pe Națiuni greșesc atunci când obligă echipele să își dispute partidele cu cel puțin 11 jucători disponibili:
"Este păcat deoarece dacă ai 11 jucători depistați pozitiv cu Covid nu poți juca. Trebuie să schimbe această regulă. Cred că FIFA ar trebui să aibă un cuvânt, deoarece este foarte dificil pentru jucători și pentru echipele naționale. Sper ca Burkina Faso să poată juca, deoarece este debutul Cupei Africi, dar le va fi foarte greu să joace în aceste condiții", a declarat Djemba-Djemba, potrivit Sky Sports.
Înaintea meciului de debut cu Camerun, Burkina Faso nu se va putea baza pe cinci jucători din lotul echipei care va evolua la acest turneu final, deoarece au fost depistați cu Covid-19 la testarea premergătoare primei partide a turneului. De asemenea, Senegalul a primit o lovitură ieri. Căpitanul echipei, Kalidou Koulibaly, a fost și el testat cu Covid-19 și s-a izolat.
Meciurile de la Cupa Africii pe Națiuni se vor disputa cu spectatori în tribune, dar la capacitate redusă. Doar 60% din capacitatea stadioanelor pot fi ocupate, cu excepția meciurilor pe care țara gazdă, Camerun, le dispută, acolo unde se permite ocuparea a 80% din capacitatea stadionului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo