Mario Marinică a fost numit director tehnic al naționelei statuluiui Malawi în luna noiembrie, iar din luna decembrie a fost pus să se ocupe de naționala de seniori. Românul colaborează, în continuare, cu selecționerul din acte, Meke Mwase. Această mutare a fost făcută după rezultatele slabe avute de Malawi în preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar. În grupa cu Mozambic, Coasta de Fildeș și Camerun, echipa lui Meke Mwase a obținut o singură victorie.
La revenirea după 21 de ani la turneul final, Malawi este în Grupa B la Cupa Africii, alături de Senegal (vedete: Mane, Liverpool, Koulibaly, Napoli, Mendy, Chelsea sau Idrissa Gueye, PSG), Zimbabwe (vedete: Nakamba, Aston Villa și Kadewere, Lyon) și Guinea (vedete: Keita, Liverpool, Camara, Olympiakos sau Moriba, Leipzig), cu șanse foarte mici de a trece de grupă. Turneul final din Camerun începe pe 9 ianuarie. Finala este programată pe 6 februarie.
Cei mai buni jucători ai naționalei statului Malawi sunt: Mhango, Orlando Pirates și Charles Pedro, Șeriff Tiraspol. Presa din Malawi scrie că vedetele reprezentativei din Malawi sunt nemulțumite de colabrarea cu selecționerul român.
Africa Cup of Nations
Mario Marinică, dezvăluiri senzaționale din Malawi! Cum a ajuns selecționer și ce l-a surprins
04/02/2022 LA 12:50
https://i.eurosport.com/2021/12/30/3278480.png

Traseul spectaculos al lui Mario Marinică

Mario Marinică a fost junior la Rocar, Dinamo și Steaua, dar s-a retras din activitate la începutul anilor 90. Marinică a început ascensiunea în antrenorat la academia celor de la Arsenal. De asemenea, românul a colaborat și cu Massimo Pedrazzini, cel care făcea parte din staff-ul celor de la Inter Milano. Acum 20 de ani, Marinică a fost secund la Rocar București, însă în 2002-2003 s-a întors în Anglia, pentru a se angaja la academia lui Crystal Palace. Revenirea în 2003 în România a coincins cu preluarea postului de antrenor principal la FC Argeș, unde i-a avut pe Nicolae Dică, Andrei Prepeliță sau Marius Bilașco. După mai mulți ani, Marinică a ocupat funcții în Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal, dar a fost angajat și la Hertha Berlin, Watford, Stockport County sau Notts County, pe probleme de scouting sau de analiză tactică. La Mondialul din 2006, Mario Marinică a făcut parte din staff-ul statului Paraguay, asigurând analiza tactică a rivalelor din grupă: Anglia, Suedia și Trinidad-Tobago. În ultimii 10 ani, a antrenat-o pe Rapid, a fost secund la Kaposvari (Ungaria) și Concordia Chiajna, și a ocupat mai multe funcții pentru formații din Tanzania, Zambia, Mauritius, Seychelles, Ghana, Irak și India.
Citește și:

Un singur fotbalist din Liga 1 va juca la Cupa Africii 2022

Nasser Chamed este singurul fotbalist din Liga 1 care va merge la Cupa Africii. Mijlocașul de la Gaz Metan a fost convocat de selecționata Insulelor Comore, unde va juca alături de vedeta de la Steaua Roșie Belgrad, El Fardou Ben Mohamed.Selecţionata comoreză va evolua în Grupa C la CAN 2022, alături de Gabon, Ghana şi Maroc, urmând să debuteze pe 10 ianuarie, contra Gabonului, la Yaounde.
Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32