Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Africii pe Națiuni | Africa de Sud a făcut scorul turneului. Maroc, doar o remiză. Toate rezultatele zilei

Andrei Nicolae

Publicat 22/01/2024 la 00:10 GMT+2

Africa de Sud a învins-o fără drept de apel pe Namibia în ultimul meci din etapa secundă a fazei grupelor la Cupa Africii pe Națiuni. Ziua de duminică a marcat și disputarea altor două partide, în care Maroc a remizat cu Republica Democrată Congo, în timp ce Zambia și Tunisia au remizat.

Africa de Sud - Namibia, Cupa Africii

Credit imagine: Getty Images

Ziua de duminică a marcat finalul etapei a doua din faza grupelor la Cupa Africii pe Națiuni. În primul meci al zilei, Maroc, una dintre favoritele turneului, a obținut doar un rezultat de egalitate în fața Republicii Democrate Congo.
Hakimi a deschis scorul pentru "leii din Atlas" în minutul 6, însă congolezii au reușit să restabilească egalitatea în minutul 76 prin Silas, jucătorul lui Stuttgart, după ce au ratat și un penalty în prima repriză prin Bakambu.
În celălalt meci din Grupa F, Zambia și Tanzania au încheiat și ele la egalitate, scor 1-1.
Citește și:

Africa de Sud a făcut scorul turneului cu Namibia

Ultimul meci al zilei, cel dintre Africa de Sud și Namibia, a fost extrem de important, deoarece naționala "bafana bafana" a făcut scorul turneului la această ediție a Cupei Africii. Percy Tau, Thapelo Maseko și dubla lui Themba Zwane au făcut-o pe Africa de Sud să câștige cu 4-0 în fața naționalei care a învins Tunisia.
Momentan, victoria sud-africanilor este cea mai mare de la acest turneu și în același timp cea mai mare din întreaga istorie a naționalei la turneul final. De asemenea, Maseko a devenit cel mai tânăr marcator al Africii de Sud la AFCON, la 20 ani și 71 de zile, în timp ce Zwane a devenit cel mai bătrân marcator din istoria echipei la turneul final, la 34 de ani și 171 de zile.
Rezultatele zilei la Cupa Africii pe Națiuni
  • Maroc - R.D. Congo 1-1
  • Zambia - Tanzania 1-1
  • Africa de Sud - Namibia 4-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol