Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Golgheterul Cupei Africii, acuze fără precedent: "Aceste cancere, hoţi, mincinoşi şi corupți"

Nicu Savin

Publicat 16/02/2024 la 17:00 GMT+2

Emilio Nsue, golgheterul Cupei Africii pe Naţiuni, şi Iban Salvador, ambii excluşi din echipa naţională de fotbal în urmă cu câteva zile, au criticat violent Federaţia din Guineea Ecuatorială, pe care au acuzat-o de corupţie şi incompetenţă, informează cotidianul L'Equipe.

Emilio Nsue of Equatorial Guinea scores the first goal (of his hatrick) during the TotalEnergies CAF Africa Cup of Nations group stage match between Equatorial Guinea and Guinea-Bissau at on January 18, 2024 in Abidjan, Ivory Coast.

Credit imagine: Getty Images

Excluşi din echipa reprezentativă pentru "mai multe episoade de indisciplină grave" şi pentru "atingere la reputaţia şi imaginea echipei naţionale şi a Guineei Ecuatoriale", Emilio Nsue şi Iban Salvador şi-au exprimat indignarea, joi seara, într-o postare live pe reţeaua de socializare Instagram.
"Aceste cancere, aceşti hoţi, aceşti mincinoşi şi corupţi care conduc fotbalul din Guineea Ecuatorială au furat un milion de euro după CAN din Camerun, în timp ce noi am dat totul pe teren. Ei au promis că vor folosi această sumă pentru a dezvolta fotbalul local. Dar nu vom tăcea pentru că aşa vor ei. Banii pe care ni-i datorează? Nu i-am văzut niciodată", a spus Emilio Nsue, golgheterul ediţiei desfăşurate în Cote d'Ivoire.
"M-au umilit. Este cea mai mare umilinţă din istoria echipei noastre naţionale. Acesta este nivelul acestor analfabeţi şi hoţi", a adăugat fostul căpitan al "Nzalang Nacional", cum este supranumită echipa Guineei Ecuatoriale.

Emilio Nsue, discurs vehement la adresa șefilor fotbalului din Guineea Ecuatorială

În ciuda unei prestaţii bune a echipei din Africa Centrală la CAN, criticile la adresa Federaţiei naţionale s-au înmulţit. Mai mulţi jucători cheie au venit în sprijinul celor doi excluşi şi au acuzat, de asemenea, conducătorii forului că au deturnat 800.000 de dolari din prime şi că nu au plătit hotelul în care a fost cazată echipa.
Demis şi el în această săptămână, selecţionerul Juan Micha Obiang a afirmat că, în ciuda celor afirmate de Federaţie, el nu are nimic să-i reproşeze lui Nsue. "Sunt surprins că ei au fost suspendaţi după raportul meu", a spus acesta pentru televiziunea locală.
"Nzalang va continua să supravieţuiască, dar nu prea mult, atât timp cât preşedintele şi acoliţii săi rămân la putere. Eu sunt pregătit să mor pentru ţara mea. Echipa naţională este peste orice", a adăugat Nsue.
Emilio Nsue, deşi a fost cel mai bun marcator al CAN 2024, cu cinci goluri marcate, a fost sancţionat din cauza comportamentului indisciplinat pe care l-a avut înainte şi după participarea echipei sale la competiţia din Cote d'Ivoire.
Iban Salvador a fost suspendat la rândul său pentru implicarea într-un incident petrecut pe 29 ianuarie la Abidjan, care a necesitat intervenţia poliţiei locale. Acest incident a provocat o întârziere notabilă în revenirea echipei în Guineea Ecuatorială, ceea ce a afectat reputaţia naţionalei acestei ţări, conform site-ului Africa Top Sports.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo