Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premieră la Cupa Africii. Namibia a învins Tunisia și a obținut prima victorie din istoria naționalei la turneu

Andrei Nicolae

Publicat 16/01/2024 la 23:58 GMT+2

Namibia a scris istorie la această ediție de Cupa Africii pe Națiuni, unde a obținut prima victorie din istoria naționalei la turneul continental. "Războinicii curajoși" s-au impus cu 1-0 în fața Tunisiei într-un meci din Grupa E, în ziua în care alte două meciuri s-au mai disputat în Coasta de Fildeș.

Namibia - Tunisia, Cupa Africii

Credit imagine: Getty Images

Ziua de marți a marcat o premieră istorică la Cupa Africii pe Națiuni, unde Namibia a obținut prima victorie din întreaga sa existență la turneul final. Naționala din sudul continentului a întâlnit Tunisia într-un meci din Grupa E în care "vulturii din Cartagina" porneau ca favoriți.
Primele minute ale meciului au fost pline de ocazii, cu ocazii de-o parte și de alta a terenului. La pauză, scorul era 0-0, iar startul reprizei secunde a fost la fel de dinamic ca cel al primei părți. Tunisia a părut echipa mai activă și părea că va marca, însă Namibi a dat lovitura pe final de meci, în minutul 88, prin Deon Hotto, care a înscris printr-o lovitură de cap după ce a fost găsit excelent de Bethuel Muzeu.
Meciul s-a încheiat 1-0, marcând o adevărată surpriză la Cupa Africii pe Națiuni, ținând cont că Namibia este pe locul 115 în clasamentul FIFA, în timp ce Tunisia este a treia cea mai bună echipă din continent în acest top, aflându-se pe locul 28 la nivel mondial.
Mai mult decât atât, golul lui Deon Hotto a marcat prima victorie pentru "războinicii curajoși" la AFCON din întreaga istorie a țării, care a mai participat la edițiile din 1998, 2008 și 2019, fără să învingă pe cineva. În restul anilor, Namibia nici nu a reușit să se califice la turneul final, astfel că rezultatul de azi e unul imens.
Citește și:

Un jucător al Tunisiei a intrat și el în istorie la Cupa Africii. Rezultatele zilei

Pe lângă victoria istorică a Namibiei, s-a scris istorie la turneul continental și de partea Tunisiei. Jucătorul "vulturilor din Cartagina", Youssef Msakni, a egalat borna pentru cele mai multe participări la Cupa Africii pe Națiuni, fiind prezent pentru a opta oară la această competiție.
Acest record este de asemenea deținut de Andre Ayew (Ghana), Ahmed Hassan (Egipt) și de Rigobert Song (Camerun). În celălalt meci din Grupa E, Mali a învins-o pe Africa de Sud cu 2-0, grație reușitelor lui Hamari Traore și Lassine Sinayoko.
Partida care a deschis însă ziua la AFCON a fost cel dintre Burkina Faso și Mauritania, în care "armăsarii" s-au impus cu 1-0, prin golul lui Bertrand Traore din prelungiri.
Rezultatele zilei la Cupa Africii
  • Burkina Faso - Mauritania 1-0
  • Tunisia - Namibia 0-1
  • Mali - Africa de Sud 2-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol