Karim Benzema este unul dintre numele importante din fotbalul mondial care nu a prins cea mai bună echipă a lumii în 2021, anunțată luni seara, la Zurich, în cadrul Galei The Best FIFA Football Awards.
Jucătorul de la Real Madrid s-a numărat printre cei 11 finaliști la titlul de cel mai bun fotbalist al lumii, iar 2021 a însemnat per-total unul dintre cei mai buni ani ai carierei. Nu a fost suficinet pentru a fi însă în primul "11", situația valabilă și pentru Mo Salah, care a fost chiar în finala de trei cu Lionel Messi și Robert Lewandowski.
Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03
În ceea ce privește atacul, FIFA (FIFPro) i-a inclus pe Messi, Lewandowski, Cristiano Ronaldo și Erling Haaland. Acest lucru l-a făcut pe Karim Djaziri, agentul jucătorului, să explodeze.
"A nu-l pune pe Benzema în cel mai bun 11 al anului este o lipsă de respect pentru fotbal, dar știm că fotbalul este cea mai mică dintre preocupările FIFA și este așa de mult!", a scris agentul atacantului de la Real Madrid pe contul său de Twitter-ul.

Care este motivul care explică absența lui Karim Benzema din echipa ideală?

Sistemul de vot este destul de diferit. În timp ce premiul final este decis cu o participare de câte 25% a căpitanilor, antrenorilor, jurnaliştilor şi fanilor naţionalei, cea mai bună formaţie este aleasă chiar de jucători.
FIFA pune la dispoziția fotbaliștilor profesioniști un sistem de vot la care participă peste 25.000 de persoane în fiecare an. În acest fel, fără a exista un filtru al comitetului de experți, așa cum este în cazul premiului The Best, există o posibilitate mai mare de alternative. În plus, votul este mai liber, în sensul că nu este doar sarcina căpitanilor.
"De exemplu, este posibil ca un jucător mediu din prima divizie sârbă să-l aleagă mai degrabă pe Haaland, decât pe Salah sau Benzema, datorită puterii media a tânărului talent norvegian.
Procesul de vot a început în august anul trecut, după încheierea Jocurilor Olimpice, și a durat până în octombrie. Este posibil ca acesta să fie un alt motiv principal pentru care Benzema nu se află în cel mai bun unsprezece. Atacantul lui Real Madrid a închis sezonul fără titluri, dar acesta a început la cel mai înalt nivel. Acest lucru abia s-a remarcat însă la vot", a susținut Marca.
O altă mare întrebare este de unde provine formația în sistemul cu patru atacanți (1-3-3-4). "La început, poate părea că este o modalitate de a completa formația, așezându-i în ordine din clasament pe cei mai buni jucători ai lumii. lume. Totuși, nu este adevăratul motiv: sunt incluși cei trei cel mai votați pentru fiecare post, iar linia care are patru oameni aparține celui care rămâne cu cele mai multe voturi", a explicat sursa citată.
Atacantul lui Real Madrid a primit un număr semnificativ de voturi pentru a fi încoronat cel mai bun jucător din lume. A fost al patrulea în clasament, cu 30 de puncte. A rămas la 9 puncte în spatele lui Salah, al treilea aflat pe podium. Francezul a obținut mult mai mult decât Cristiano (23) și Haaland (7), în ciuda faptului că aceștia se află în formația ideală.
Liga Campionilor UEFA
Pep Guardiola, devastat după eliminarea din Champions League! "Fotbalul e imprevizibil"
05/05/2022 LA 04:25
Ligue 1
Mbappe și Benzema, în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist din Franța! Cine sunt candidații
04/05/2022 LA 10:05