Impresarul care reprezenta interesele lui Paul Pogba, Erling Haaland sau Zlatan Ibrahimovic a încetat din viață astăzi, după o lungă suferință. În ianuarie, Mino Raiola a trecut printr-o operație foarte delicată, efectuată într-un spital din Milano, dar în cele din urmă nu a putut trece peste problemele medicale avute.
În această săptămână, presa internațională a mai anunțat o dată că agentul și-a pierdut viața, însă atunci pe contul său de twitter a apărut un mesaj prin care Raiola a dezmințit informația.
Acum, vestea morții impresarului de 54 de ani a fost făcută de familia acestuia, care a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj ar putea da un adevărat tun financiar dacă ar ajunge în grupele Champions League
ACUM O ORĂ
"Cu o durere infinită, vă anunțăm trece în neființă a celui mai grijuliu și uimitor agent de fotbal care a existat vreodată. Mino s-a luptat până în ultimul moment cu toată puterea pe care obișnuia să o folosească în negocierile prin care își apăra jucători.
Ca de obicei, Mindo ne-a făcut mândri fără să realizeze acest lucru. Mino a atins atât de multe vieți prin munca sa și a scris un nou capitol în istoria fotbalului modern. Prezența sa ne va lipsi mereu.
Misiunea lui Mino de a face fotbalul un loc mai bun pentru jucători va continua cu aceeași pasiune. Le mulțumim tuturor pentru sprijinul enorm primit în cele mai dificile momente și vă rugăm să respectați intimitatea familiei și a prietenilor în aceste momente de doliu", au scris apropiații lui Raiola pe contul său de Twitter.
Citește și:

MINO RAIOLA A ÎNCASAT SUME URIAȘE DIN COMISIOANE ÎN FOTBAL

În lumea fotbalului modern, apariția agenților de fotbal este un subiect comun pentru suporterii de rând. Aceștia au sarcina de a gestiona și duce la bun sfârșit tratativele ce implică jucătorii aflați sub tutela lor, indiferent dacă sumele de transfer cuprind șapte sau opt zero-uri.
Un personaj controversat în lumea fotbalului italian, Mino Raiola și-a câștigat o imagine de "băiat rău" prin modul nonconformist de negociere a contractelor unor jucători precum Paul Pogba sau Matthijs de Ligt. În urma transferului lui Pogba la Manchester United, efectuat în vara anului 2016 pentru 105 milioane de euro, Raiola a obținut un comision total de 22 de milioane de euro.
Potrivit legislației FIFA, impresarii de jucători pot obține un procent între 5 și 10% dintr-o sumă de transfer, regulă ce nu a fost respectată de către Raiola. Mai mult decât atât, italianul a obținut suma de 14 milioane de euro de pe urma mutării lui Matthijs de Ligt de la Ajax Amserdam la Juventus Torino. realizată pentru 85.5 milioane de euro.
În presa sporitvă s-a speculat că doar în ultimii ani totalul comisioanelor obținute de Raiola a ajuns la peste 70 de milioane de dolari. În ultimul an, italianul a fost un personaj cheie în "afacerea Haaland", vârful nordic care o va părăsi în această vară pe Dortmund. Bayern a catalogat drept "aberantă" suma pe care ar trebui să o plătească pentru salariul jucătorului și pentru agentul acestuia.
Fotbal
"Furtună" la Timișoara, după ce Poli e aproape de retrogradarea în Liga a 3-a! Comunicatul clubului
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
ACUM 2 ORE