UPDATE // Până la această oră, 9 cluburi s-au retras din Super Ligă. Barcelona, Real Madrid și Juventus sunt singurele care încă speră la înființarea noii competiții.
În acest sens, Juventus a emis un comunicat oficial prin care nu își anunță retragerea, ci declară că "există șanse limitate ca acest proiect să fie finalizat în forma sa originală":
"Juventus este la curent cu cererile și intențiile exprimate de anumite cluburi pentru a se retrage din Super Ligă, cu toate că procedurile necesare prevăzute de acordul semnat de cluburi nu au fost completate.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
ACUM 29 MINUTE
În acest context, deși Juventus rămâne convinsă de veridicitatea proiectului din punct de vedere sportiv, comercial și legal, clubul consideră că în prezent există șanse limitate ca acest proiect să fie finalizat în forma sa originală.
Juventus rămâne angajată să creeze valoare pe termen lung pentru club și pentru întreaga industrie fotbalistică.", a anunțat Juventus, pe site-ul oficial.

#ETalks Super Liga a fost destrămată. Ce urmează?

Agnelli nu mai speră la Super Ligă: "E clar că nu se va putea realiza!"

UPDATE / Andrea Agnelli, vice-președintele Super Ligii, a analizat mai bine situația actuală și a ajuns la concluzia că noua competiție nu se va mai desfășura, ținând cont că aproape toate cluburile fondatoare au renunțat:
"Este clar că nu se va putea realiza. Rămân în continuare de părere că proiectul este bun, dar nu se poate desfășura o competiție cu 6 echipe.", a spus Agnelli, care nu a luat în calcul și decizia lui Inter de a se retrage din Super Ligă, comunicată de presa italiană.
Pe lângă "nerazzurri", și cele 6 echipe din "Big 6" din Premier League au făcut un pas înapoi: Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea și Tottenham.
Știrea inițială
Andrea Agnelli îndeplinește un dublu rol, la ora actuală: președinte la Juventus și vicepreședinte al Super Ligii Europene, competiția care a fost suspendată la numai 48 de ore după anunțul înființării. 7 dintre cele 12 echipe fondatoare s-au retras din Super Ligă: Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham și Inter.
Fanii, jucătorii și personalitățile din lumea fotbalului s-au opus categoric Super Ligii, caracterizată drept o competiție bazată doar pe creșterea încasărilor. Unele cluburi deja și-au cerut iertare în fața suporterilor pentru inițiativa respectivă, care ar fi urmat să creeze o "prăpastie" ireparabilă între echipele bogate și celelalte din Europa, de nivel mediu și scăzut.
Nu a fost însă și cazul lui Andrea Agnelli, președintele lui Juventus care mai nou îndeplinește și rolul de vicepreședinte al Super Ligii.

Agnelli, mesaj clar: "Super Liga va continua! Există un pact de sânge!"

Oficialul italian a asigurat că planul de înființare a noii competiții va continua, deși mai mult de jumătate dintre echipele fondatoare au renunțat.
"Există un pact de sânge între cluburile noastre, iar proiectul Super Ligii are 100% șanse de succes, așa că vom continua.", a declarat Andrea Agnelli, pentru Reppublica.
Agnelli a anunțat că board-ul Super Ligii este dispus să discute cu UEFA și FIFA, instituțiile care au amenințat cluburile fondatoare cu excluderea din toate competițiile:
"Dacă ne fac o propunere, o vom evalua.", a mai spus vicepreședintele Super Ligii.

Proiectul Super Ligii Europei a fost abandonat la presiunea fanilor de pretutindeni

Super Liga Europeană a fost suspendată! Comunicatul oficial

Super Liga a făcut marele anunț în miez de noapte: noua competiție va fi suspendată, la numai 48 de ore după anunțul înființării. Board-ul a anunțat că va "regândi proiectul".
"Super Liga Europeană este convinsă că situația actuală din fotbalul european are nevoie de schimbare. Am propus o nouă competiție europeană pentru că sistemul existent nu mai funcționează.
Propunerea noastră este să permitem sportului să evolueze în timp ce generează resurse și stabilitate pentru întreaga piramidă a fotbalului. Se dorește inclusiv susținerea comunității fotbalului în lupta pentru depășirea problemelor financiare generate de pandemie. De asemenea, proiectul nostru ar urma să asigure plăți de solidaritate mult mai generoase pentru părțile interesate.
În ciuda anunțului despărțirii, făcut de cluburile din Anglia forțate de presiunea din jurul lor, suntem convinși că propunerea noastră respectă în totalitate legea europeană și regulamentele în vigoare. Acest lucru a fost demonstrat astăzi printr-o decizie luată în instanță, urmând ca Super Liga să fie apărată față de acțiunile terților.
Ținând cont de circumstanțele actuale, vom reconsidera cei mai potriviți pași pentru a regândi proiectul, având mereu în minte scopul nostru de a oferi fanilor cea mai bună experiență și de a asigura suport financiar întregii comunități a fotbalului.", se anunță în comunicatul emis de Super Liga Europeană.
Fotbal
Leeds United s-a îndepărtat de zona fierbinte în Premier League cu un succes uriaș la West Ham
ACUM 10 ORE
Spanish Supercopa
Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei, după finala cu Athletic Bilbao. Courtois, paradă uriașă
ACUM 11 ORE