Un apropiat al lui Putin în trecut, miliardarul ucrainean a înțeles ce pericol reprezintă Rusia pentru Ucraina și pentru întreaga Europă și a decis să își pună la dispoziție toate pârghiile pentru a ajuta poporul și armata condusă de Zelenksi.
Înainte de invazia pusă la cale de Rusia, Ahmetov avea o avere cifrată la 8 miliarde de euro. Între timp, potrivt Forbes, aceasta ar fi scăzut la doar 2 miliarde. Vorbim, așadar, de un procent uriași, de peste 70%, însă oligarhul ucrainean nu disperă: e decis să facă tot ce depinde de el pentru a-și ajuta conaționalii.
"Toate firmele noastre se concentrează în aceste momente pe sprijinirea oamenilor. Fundația pe care am înființat-o încearcă să ofere apa, mâncare și medicamente în zonele dificile. Am ajutat și armata cu tot ce ni s-a cerut", a spus Ahmetov pentru Forbes.
Fotbal
Dybala, la mare căutare. Un club de top din Premier League s-a întâlnit cu agenții jucătorului
ACUM 42 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
LOVITURĂ TOTALĂ PENTRU CHELSEA ȘI ABRAMOVICH! 642 DE MILIOANE DE EURO, "EVAPORATE"

Ahmetov: "Pun la dispoziție tot ce am pentru Ucraina"

Înainte de război, Ahmetov și alți oligarhi se "retrăseseră" în Vestul Europei, dar, înțelegând pericolul reprezentat de Putin (atât pentru Ucraina, cât și pentru afacerile lor personale), s-au întors. Deși nu erau în relații bune cu Zelinski anterior, acum s-a format un front comun în fața pericolului rus.
"Sunt în Ucraina și nu voi pleca. Împărtășesc aceleași sentimente cu toți ucrainenii: abia aștept să obținem victoria în acest război. Apoi vom începe să reconstruim o țară mai fericită și mai prosperă. Voi pune la dispoziție tot ce am pentru a ne îndeplini acest țel", a mai spus Ahmetov.
Întrebat despre planurile liderului de la Kremlin, patronul lui Șahtior e convins că acesta nu se va limita la ocuparea Ucrainei, Moscova fiind o amenințare pentru democrațiile din toată Europa.
"Putin țintește țările democratice, unde vede libertate. Întreaga lume e o țintă pentru el. Dacă Ucraina nu reușește să îl oprească, nimeni nu știe cine va urma", a concluzionat magnatul ucrainean.
Premier League
Nici virusul nu-i mai dă fiori lui Antonio Conte în drumul spre Liga Campionilor
ACUM 2 ORE
Premier League
Regretele lui Ralf Rangnick la Manchester United! Ce a declarat înaintea ultimei etape
ACUM 2 ORE