Barcelona traversează unul dintre cele mai grele momente din istoria recentă, iar preşedintele Bartomeu l-a mandatat pe Koeman cu reconstrucţia echipei. Misiunea nu e una uşoară, mai ales că tehnicianul olandez nu va avea un buget foarte mare la dispoziţie, dar e de aşteptat ca măcar 2-3 jucători de valoare să ajungă pe Camp Nou în această vară. În plus, Koeman trebuie să-l convingă și pe Messi să nu plece de la echipă.
Jucătorul pe care Koeman îl doreşte cu orice preţ este Donny van de Beek, fotbalist pe care l-a promovat şi l-a chemat constant la naţională, după ce a preluat "portocala mecanică" în 2018. Ajax este acum dispusă să-l vândă pe van de Beek pentru prețul corect. Olandezii ar cere la schimbul mijlocașului nu mai puțin de 55 de milioane de euro, cu 16 milioane mai multe decât cota de piață a fotbalistului.

Van de Beek, curtat încă de anul trecut de granzii Europei

Fotbal
Ianis Hagi, antrenat de Ronald Koeman? Cine e mare favorit să vină în locul lui Gerrard la Rangers
13/11/2021 LA 11:09
Van de Beek a ajuns la 23 de ani şi vine după două sezoane excelente pentru Ajax. El a fost curtat de Real Madrid vara trecută, după ce olandezii au fost la câteva secunde de finala Champions League, dar "lăncierii" au refuzat să-l lase să plece, considerând că cedarea unui nou jucător - după De Ligt la Juventus şi De Jong la Barcelona - ar slăbi prea puternic echipa.
Mijlocaşul ar fi vrut să plece, pentru a se dezvolta şi a se lupta pentru trofee europene, dar a înţeles situaţia şi nu a dezarmat. A făcut o nouă stagiune excelentă pentru trupa din Amsterdam, reuşind 10 goluri în 37 de partide. Acum, oficialii lui Ajax par dispuşi să îi dea drumul contra sumei corecte, iar Barcelona e marea favorită să îl transfere în contextul prezenţei lui Koeman pe banca tehnică.
Produs al Academiei lui Ajax, Van de Beek a debutat la prima echipă în 2015 şi a strâns deja 175 de prezenţe în prima echipă (a reuşit 41 de goluri). În ultima perioadă, s-a vorbit şi despre un interes al lui United pentru mijlocaş, însă Barcelona pare în acest în pole position să îl transfere. 44 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Van de Beek, conform siteului de specialitate transfermarkt.de.
Liga
6 fotbaliști pe care Ronald Koeman i-a făcut mai buni la Barcelona
10/10/2021 LA 05:28
Liga
Koeman a dezvăluit cel mai greu moment de când a ajuns la Barcelona! Cum a comentat posibila plecare
01/10/2021 LA 11:59