Liderul din Eredivise, Ajax, și adversarii de pe locul 8, Heracles, au refuzat să joace în primul minut al meciului din etapa cu numărul 14 din Eredivise, partidă care s-a desfășurat pe Arena Johan Cruijff din Amsterdam. Toți cei 22 de jucători prezenți pe teren au respectat promisiunea de a protesta împotriva abuzurilor rasiste ale unora dintre fanii prezenți pe stadioane. Ei au refuzat să joace în primul minut al meciului lor, alăturându-se astfel echipelor din prima și a doua divizie din Olanda.
Ajax și adversarul său Heracles și-au început meciul cu un jucător care ține mingea și ambele echipe rămânând în staționare timp de 60 de secunde, după care lucrurile au decurs ca normal. Ajax și Heracles au început meciul cu un jucător care a ținut mingea în mijlocul terenului, ceilalți fotbaliști aflați pe teren rămânând nemișcați timp de 60 de secunde. Apoi, lucrurile s-au desfășurat normal.
Premier League
Everton - Liverpool, meci de totul sau nimic pentru Rafa Benitez. Situaţia incredibilă în care este
30/11/2021 LA 11:55

Gestul fotbaliștilor de la Ajax și Heracles, aplaudat

Gestul fotbaliștilor prezenți pe teren a fost aplaudat de suporteri, arbitri și antrenori, iar jucătorii au făcut și ei la fel. În timpul protestului, pe tabela de marcaj a fost afișat mesajul "Rasism? Atunci noi nu vom juca fotbal".
https://i.eurosport.com/2019/11/24/2723315.jpg
Inițiativa a pornit după ce Ahmad Mendes Moreira, fotbalistul echipei din divizia a doua din Olanda, Excelsior, a declarat că a fost numit "negru și culegător de bumbac" de fanii Den Bosch, acesta fiind cel mai recent eveniment dintr-o serie de incidente rasiste din fotbalul european. Moreira a părăsit terenul în lacrimi.
Premier League
Chelsea i-a găsit înlocuitorul perfect lui Ziyech! Ofertă de 100 de milioane de €
25/11/2021 LA 10:25
Fotbal
Van der Vaart îl distruge pe Messi: "Ție nu îți e rușine!?". Cadrul incredibil surprins în City-PSG
25/11/2021 LA 09:26