Liderul din Eredivise, Ajax, și adversarii de pe locul 8, Heracles, au refuzat să joace în primul minut al meciului din etapa cu numărul 14 din Eredivise, partidă care s-a desfășurat pe Arena Johan Cruijff din Amsterdam. Toți cei 22 de jucători prezenți pe teren au respectat promisiunea de a protesta împotriva abuzurilor rasiste ale unora dintre fanii prezenți pe stadioane. Ei au refuzat să joace în primul minut al meciului lor, alăturându-se astfel echipelor din prima și a doua divizie din Olanda.
Ajax și adversarul său Heracles și-au început meciul cu un jucător care ține mingea și ambele echipe rămânând în staționare timp de 60 de secunde, după care lucrurile au decurs ca normal. Ajax și Heracles au început meciul cu un jucător care a ținut mingea în mijlocul terenului, ceilalți fotbaliști aflați pe teren rămânând nemișcați timp de 60 de secunde. Apoi, lucrurile s-au desfășurat normal.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27

Gestul fotbaliștilor de la Ajax și Heracles, aplaudat

Gestul fotbaliștilor prezenți pe teren a fost aplaudat de suporteri, arbitri și antrenori, iar jucătorii au făcut și ei la fel. În timpul protestului, pe tabela de marcaj a fost afișat mesajul "Rasism? Atunci noi nu vom juca fotbal".
https://i.eurosport.com/2019/11/24/2723315.jpg
Inițiativa a pornit după ce Ahmad Mendes Moreira, fotbalistul echipei din divizia a doua din Olanda, Excelsior, a declarat că a fost numit "negru și culegător de bumbac" de fanii Den Bosch, acesta fiind cel mai recent eveniment dintr-o serie de incidente rasiste din fotbalul european. Moreira a părăsit terenul în lacrimi.
Liga Campionilor UEFA
UEFA a anunțat programul din optimile Champions League! Ce super-meci se joacă de Valentine’s Day
07/11/2022 LA 17:05
Europa League
Cum arată cotele la câștigarea Europa League, după tragerea la sorți a duelurilor din 16-imi
07/11/2022 LA 13:00