Premier League va susține EFL în obținerea unui împrumut în valoare de 200 de milioane de lire sterline pentru echipele din Championship - divizia de top din Football League și a doua divizie ca importanță din sistemul englez de fotbal. Alte 50 de milioane de lire sterline vor merge către League One și League Two, anunță BBC.
Fotbalul din Regatul Unit ia măsuri concrete pentru sprijinirea echipelor din eșaloanele inferioare, în fața crizei provocate de pandemia de Covid-19, în condițiile în care multe formații riscau să intre în faliment. Rick Perry, președintele EFL, s-a declarat extrem de mulțumit de acest "angajament concret al fotbalului profesionist venit când era mai mare nevoia".

Cum contribuie, concret, Premier League

Liga Campionilor UEFA
Cine sunt fotbaliștii cu cele mai multe trofee Champions League câștigate! Un singur jucător are 6
ACUM 14 MINUTE
Premier League s-a angajat să plătească până la 15 milioane de lire sterline pentru a ajuta EFL să obțină un împrumut de 200 de milioane de lire sterline. Aceeastă sumă va fi ulterior distribuită echipelor din Championship, fără dobândă.
O echipă nu va putea primi mai mult de 8,33 milioane de lire sterline (peste 11 milioane de dolari), iar banii trebuie rambursați până în iunie 2024.
Cele 48 de echipe din League One și League Two vor primi în primă fază grant-uri în valoare totală de 30 de milioane de lire sterline, în baza unei formule de calcul ce va lua în calcul pierderile suferite în funcție de vânzările de bilete. Cluburile din League One vor primi cel puțin 375.000 de lire sterline, iar cele din League Two – cel puțin 250.000 de lire sterline. O rezervă de 20 de milioane de lire sterline va putea fi accesată la cerere. Toate cluburile care aplică pentru ajutor vor avea transferurile monitorizate, la fel și salariile jucătorilor.
  • Meciurile din Premier League se văd pe Eurosport și Eurosport Player.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, extrem de fericit după finala Champions League: "Sunt omul recordurilor!"
ACUM 43 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
ACUM O ORĂ