Aleksandr Ceferin nu este de acord cu nemulțumirile lui Jurgen Klopp și Pep Guardiola. Cei doi antrenori s-au plâns în ultima perioadă de programul foarte încărcat al fotbaliștilor, care sunt nevoiți să dispute un număr mare de meciuri într-un sezon, într-o perioadă scurtă de timp.
Nemulțumirile acestora vin după ce echipele naționale au disputat câte patru partide la finalul sezonului trecut în Nations League, iar acum se pregătesc pentru un sezon inedit, modificat de Cupa Mondială, care se va desfășura în premieră la finalul anului.
Cei doi antrenori se tem pentru jucătorii lor, fiind de părere că riscul accidentărilor este ridicat, dar Ceferin nu este de acord cu aceștia. Președintele UEFA susține că este ușor pentru aceștia să atace FIFA și UEFA, fiind de părere că discuțiile trebuie începute cu forurile naționale, în ceea ce privește numărul de meciuri:
UEFA Europa Conference League
Dan Petrescu, devastat după victoria din Conference League! Și-a pierdut unul dintre atacanți
ACUM 7 ORE
"Este mereu ușor să ataci FIFA și UEFA, dar lucrurile sunt simple. Dacă joci mai puțin, primești mai puțini bani. Cei care ar trebui să se plângă sunt muncitorii din fabrici care primesc 1000 de euro pe lună.
Toată lumea vrea mai multe meciuri în Cupă, dar nimeni nu este dispus să renunțe la ceva. Cluburile au vrut 10 meciuri în faza grupelor din Champions League. Vor avea 8 meciuri, acesta este numărul corect.
Campionatele ar trebui să aibă 18 echipe, dar președinții nu sunt de acord. Trebuie să înțeleagă și că este mult să ai două cupe", a spus Ceferin pentru Gazzetta dello Sport.
https://i.eurosport.com/2022/04/10/3353316.jpg
Citește și:

Klopp, nemulțumit la finalul sezonului de programul încărcat

La finalul acestui sezon, în care echipa sa a jucat în fiecare meci posibil, ajungând în finalele Cupei Ligii, FA Cup și Champions League, plus cele 38 de etape de campionat, Jurgen Klopp nu s-a ferit să critice decizia UEFA de a organiza patru etape în Nations League în luna iunie.
Mai mult de atât, Jurgen Klopp este supărat pe UEFA și din cauza faptului că Liverpool a fost nevoită să joace la trei zile în Premier League după finala FA Cup cu Chelsea, după ce a jucat 120 de minute pe Wembley. Motivul pentru care partida cu Southampton s-a jucat la trei zile după întâlnirea cu Chelsea a fost legat de finala Europa League, Premier League neputând organiza partida în aceeași seară cu finala de la Sevilla, ziua de 17 mai fiind singura disponibilă în calendar.
De asemenea, Pep Guardiola s-a arătat și el împotriva programului încărcat sezonul trecut, nefiind de acord cu faptul că jucătorii nu pot petrece mai mult de două sau trei săptămâni în vacanță în această vară, înaintea startului noului sezon.
Premier League începe în această vară mai devreme decât de obicei, pe 5 august, deoarece toate campionatele vor lua o pauză în perioada noiembrie-decembrie, din cauza Cupei Mondiale din Qatar. Turneul final se va desfășura în perioada 21 noiembrie-18 decembrie 2022.
UEFA Europa Conference League
Mirel Rădoi, prima reacție după debutul la Craiova: "Felicitări lui Balint și staff-ului său!"
ACUM 7 ORE
UEFA Europa Conference League
Cine este NK Maribor, adversara celor de la CFR Cluj din play-off-ul Conference League
ACUM 7 ORE