Liverpool a avut un sezon istoric. După ce anul trecut a pierdut la mustață titlul, devenind echipa de pe locul doi cu cel mai bun punctaj din era "Premier League", în acest sezon Klopp nu a mai lăsat nimic la voia întâmplării. Și-a motivat elevii perfect, aceștia jucând fiecare meci ca pe o adevărată finală. Trupa de pe Anfield a terminat sezonul cu 99 puncte, pierzând doar 3 meciuri, într-o demonstrație de forță care a rezolvat problema campioanei încă din iarnă.

Jurgen Klopp, declarat managerul sezonului de LMA

Luni, Klopp a fost votat antrenorul anului în cadrul celebrei anchete LMA (League Managers Association) și a primit trofeul "Sir Alex Ferguson", destinat celui mai bun tehnician al sezonului.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Însuși Sir Alex a ținut să îl felicite pentru performanța din acest sezon, într-un scurt video care a fost imediat preluat de toată presa engleză ca urmare a unui amănunt amuzant. Legendarul antrenor al lui United a dezvăluit că în noaptea în care Chelsea a învins-o pe City, făcând din Liverpool campioana matematică în Premier League, un Jurgen Klopp euforic l-a sunat în toiul nopții.
"Jurgen Klopp e fantastic. Vorbeam despre Leeds că a stat 16 ani în Championship și despre Liverpool că a rămas fără titlu timp de 30 de ani. Acum aceste lucruri s-au schimbat. E incredibil ce a realizat Klopp, iar titlul este complet meritate", și-a început Sir Alex discursul, pentru ca apoi să îi transmită un mesaj tehnicianului german: "Nivelul la care ai dus echipa e incredibil, personalitatea ta se reflectă în întregul club. Te iert că m-ai trezit la 3 și jumătate dimineața să îmi spui că ai câștigat titlul. E un campionat pe care îl meriți din plin, felicitări".
Liverpool a cucerit campionatul cu 7 etape rămase de disputat din Premier League. Niciodată în istorie nu s-a întâmplat ca o formație din Anglia să câștige titlul atât de devreme.
Germanul a devenit primul om din istoria Premier League care cucerește Liga Campionilor și titlul în Anglia în primii cinci ani la o echipă. Neamțul i-a luat pe "cormorani" de pe locul 10, în octombrie 2015, în condițiile în care sezonul anterior Liverpool ocupase doar locul 6 la finalul stagiunii.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25