Alex Mitriță a adunat până în prezent 18 meciuri și 3 goluri pentru echipa națională a României, dar pare decis să nu mai joace vreodată sub tricolor. Conform prosport.ro, atacantul lateral i-ar fi anunțat deja pe secunzii lui Edi Iordănescu despre hotărârea sa, în speranța că nu va mai fi convocat și a fi nevoit să refuze oficial.
Mitriță a debutat la echipa națională în 2018, în timpul mandatului lui Cosmin Contra, într-un amical cu Israel. Poate cel mai important moment al său la prima reprezentativă a fost anul trecut, când a marcat golul victoriei în meciul cu Armenia, din preliminariile Campionatului Mondial.
La ultima acțiune, la primele 4 meciuri din Liga Națiunilor, Mitriță a jucat doar 25 de minute, în duelul pierdut cu Muntenegru. Ulterior nu a făcut parte din lot la meciurile cu Bosnia și returul cu Muntenegru, iar la disputa din Finalanda a fost uitat pe bancă. Probabil că aceste decizii ale selecționerului i-au întărit convingerea atacantului că e momentul să spună nu naționalei.
Serie A
Dennis Man și Valentin Mihăilă au marcat pentru Parma în prima etapă din Serie B
ACUM 8 ORE
Citește și:

Alex Mitriță, taxat de Ilie Dumitrescu

Decizia sa a fost taxată extrem de dur de Ilie Dumitrescu, care a spus că nu-i înțelege pe jucătorii care renunță atât de devreme la echipa națională. Fostul mare jucător crede că singura explicție ar fi că între Mitriță și Edi Iordănescu au avut loc anumite neînțelegeri.
"Eu nu concep așa ceva. Au fost momente când nu jucam în Anglia, am avut probleme cu permisul de muncă, și sufeream foarte tare pentru că pierdeam echipa națională. În ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, Mitriță n-a mai fost în lot. Probabil că s-a întâmplat ceva (n.r. - între Mitriță și selecționerul Edi Iordănescu), altfel nu pot înțelege.
Dacă n-a fost ceva între părți la acțiunea asta, nu văd un lucru pozitiv pentru un jucător ca Mitriță, care își dorește să facă performanță, să renunțe la echipa națională. Nu l-am înțeles nici pe Radu Ștefan. La echipa națională sunt și jucători nemulțumiți, există competiție pe posturi. Dar eu n-aș renunța niciodată la echipa națională", a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.
Alex Mitriță va rămâne fără echipă în zilele următoare. El este jucătorul americanilor de la New York City, dar cel mai probabil contractul său nu va fi prelungit. În sezonul trecut, Mitriță a evoluat sub formă de împrumut la PAOK Salonik, formația lui Răzvan Lucescu, pentru care a jucat 37 de meciuri, marcând 3 goluri și oferind 3 assist-uri.
Fotbal
France Football a publicat lista celor 30 de nominalizați la Balonul de Aur! Messi, marele absent
ACUM 10 ORE
Cupa Mondială FIFA
FIFA a modificat oficial data începerii Campionatului Mondial din Qatar! Argumentul oferit
ACUM 14 ORE