Printre fotbaliștii dați afară de conducerea elevețienilor se numără și Alex Song (32 ani), fostul mijlocaș de la Arsenal și Barcelona.
Venit în vara anului 2018 la Sion, Song a vorbit despre întâmplarea inedită, în urma căreia a rămas fără echipă. Împreună cu alți 8 coechipieri, jucătorul camerunez a fost înștiințat că i-a fost rezilitat contractul chiar de președintele clubului, Christian Constantin.
Potrivit presei internaționale, președintele lui FC Sion dorea ca toți jucătorii săi să intre în șomaj tehnic, urmând ca salariile acestora să fie micșorate cu 12.000 de euro, pentru a putea face față crizei financiare generate de pandemie. Drept urmare, 9 fotbaliști ai formației elvețiene ar fi fost dați afară după ce au ezitat să ofere un răspuns conducerii.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE
Într-un interviu oferit pentru RMC Sport, Song a dezvăluit că va ataca în justiție decizia celor de la FC Sion.
"Avocatul meu va avea grijă de această problemă. Vom merge la FIFA și ne vom apăra drepturile în mod corespunzător. Am jucat un meci amical pe 20 martie și rămăsese stabilit că ne vom întâlni cu președintele peste câteva zile. Totuși, n-am mai primit vreo veste de la el.
În schimb, am primit un mesaj pe WhatsApp marți după-amiază în care președintele ne-a spus că trebuie să semnăm o hârtie în urma căreia salariile noastre vor fi micșorate cu 12.000 de euro. Apoi, ni s-a comunicat că trebuie să dăm răspunsul până ziua următoare. Am primit acel document fără alte explicații.", a spus Song, pentru RMC Sport.

Song: "Nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat"

Fostul jucător de la Arsenal și Barcelona a mărturisit că nu era 100% sigur despre acțiunea inițiată de club, așa că a ezitat să trimită imediat răspunsul.
"Eu sunt fotbalist, nu este treaba mea să înțeleg termenii juridici. Există alți oameni cu cunoștințe în domeniu care puteau să verifice documentul respectiv. N-am putut să semnez pentru că nu am avut vreo discuție cu clubul. În prezent, toate cluburile discută pe larg.
Căpitanul nostru nu știa nimic. Am decis împreună cu ceilalți jucători să nu semnăm nimic până nu avem o discuție detaliată cu conducerea. Nu am făcut nimic necorespunzător. Toate echipele din ziua de astăzi vorbesc cu jucătorii lor pentru a găsi soluții. Nu înțelegem ce s-a întâmplat la noi. Nimeni nu știe.", a explicat mijlocașul.

Jucătorii vor ataca decizia clubului FC Sion

Johan Djourou, Pajtim Kasami, Ermir Lenjani, Xavier Kouassi, Seydou Doumbia, Mickaël Facchinetti, Christian Zock, Birama Ndoye și Alex Song sunt jucătorii care au rămas fără echipă.
Imediat după ce au fost înștiințați, cei 9 fotbaliști au făcut apel la SAFP (Swiss Association of Football Players). Oficialii asociației au completat o cere în care explică faptul că legătura dintre situația de forță majoră și pandemia de coroanvirus este inacceptabilă.
"Ne așteptăm ca aceste acțiuni abuzive să fie retrase imediat și să fie deschisă o discuție cu mai multe variante posibile.", se arată în scrisoarea trimisă de președintele SAFP, Lucien Valloni, către conducerea clubului FC Sion.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 6 ORE