Potrivit presei din Italia, fostul campion din Serie A este dorit de Birmingham, clubul care evoluează în Championship (liga a 2-a engleză).
Ajuns la 31 de ani, Pato a jucat în ultimele 3 sezoane în afara Europei: 2 ani în China și un an în Brazilia. Atacantul sud-american, cu 27 de selecții la "Selecao", n-a mai atins forma din perioada petrecută la AC Milan (2007-2013), când reușea să câștige titlul în Serie A (2011). De notat este că acela a fost ultimul titlu cuerit de "rossoneri".
După aventura de pe San Siro, Alexandre Pato a revenit pentru 3 ani în țara natală, la Corinthians. În 2016, formația braziliană l-a împrumutat la Chelsea, unde a bifat însă numai 2 apariții, reușind să înscrie un gol.
Ligue 1
Un coechipier a dezvăluit motivul pentru care Mbappe a rămas la PSG: ”Cel mai bun din lume”
ACUM 20 MINUTE
Pato ar putea reveni în Anglia, însă nu în Premier League. Potrivit Calciomercato, managerul lui Birmingham, Aitor Karanka, își dorește să-l aducă pe jucătorul văzut ca o mare speranță în urmă cu un deceniu.
Birmingham are nevoie de un atacant experimentat pentru a putea spera la o clasare în partea superioară în Championship sau chiar la promovarea în Premier League, iar Alexandre Pato pare soluția ideală găsită de clubul englez.

Alexandre Pato, dorit în Anglia și Italia

Birmingham nu este însă singura echipă interesată în serviciile brazilianului. Potrivit sursei citate, Pato se află și pe radarul a 3 echipe din Italia: Genoa, Spezia (Serie A) și Monza (Serie B). Așadar, misiunea englezilor nu se anunță deloc ușoară, ținând că Pato a înregistrat cele mai mari performanțe în Italia.
Totuși, Anglia propune cel mai spectaculos fotbal, la ora actuală, iar brazilianul ar putea fi tentat de o aventură în Championship de unde, mai târziu, ar putea fi propulsat în Premier League.
În presa internațională s-a vorbit, în urmă cu două săptămâni, și de un transfer al lui Pato la Dinamo Kiev, echipa pregătită de Mircea Lucescu. În cele din urmă, mutarea nu s-a materializat.
De-a lungul carierei, Alexandre Pato a cucerit 6 trofee alături de echipele de club. Și, fără îndoială, cel mai important trofeu rămâne titlul de campion al Italiei, din sezonul 2010/2011. În stagiunea respectivă, Pato a înscris 16 goluri în toate competițiile. Per total, atacantul brazilian a marcat de 63 de ori pentru AC Milan, în 150 de apariții.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Fotbal
Unde și-ar dori Mircea Lucescu să joace Dinamo Kiev meciurile din cupele europene: ”Ar fi bine”
ACUM O ORĂ
Premier League
Ralf Rangnick: "Nu-l învinovățesc pe Cristiano Ronaldo, dar ... ". Ce îi reproșează portughezului
ACUM 4 ORE