Alin Gojnea este un tânăr care s-a retras din fotbal la numai 22 de ani, din cauza unei accidentări la ligamentele genunchiului. La vremea respectivă, fostul mijlocaș evolua la Aerostar Bacău, în liga a 2-a, sub comanda lui Florin Bratu.
Chiar fostul dinamovist a insistat pentru transferul lui Gojnea în 2019, iar tânărul jucător a semnat în cele din urmă un contract valabil pe 1 an și jumătate cu formația moldoveană.
Aventura lui Gojnea în fotbal avea să se schimbe radical la scurtă vreme după ce a ajuns la Aerostar. Tânărul mijlocaș a suferit o accidentare gravă la ligamentele genunchiului, în urma căreia avea nevoie de operație.
Premier League
Tomas Tuchel înaintea derbyului cu Tottenham: "Chelsea este obosită fizic și mental!"
ACUM 36 MINUTE
Așa cum povestește el, clubul din liga a 2-a nu l-a ajutat cu intervenția chirurgicală, așa că a fost nevoit să o amâne. În cele din urmă, internaționalul român Alexandru Băluță s-a oferit să acopere costurile operației. A fost însă prea târziu, iar Alin s-a retras după finalizarea procesului de recuperare.

Alin Gojnea amenință că îl dă în judecată pe Florin Bratu, după experiența de la Aerostar Bacău

Într-o emisiune recentă, Gojnea a povestit experiența traumatizantă prin care a trecut în urmă cu 2 ani, în prim-plan cu Florin Bratu. Fostul jucător a dezvăluit că își va căuta dreptatea la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) în fața fostului antrenor și a celor de la Aerostar Bacău:
"Vreau să merg la CEDO. Am intrat într-o discuție cu un avocat și așteptăm toate documentele necesare pentru a da în judecată clubul Aerostar Bacău și pe Florin Bratu. Eu îmi vreau drepturile care mi-au fost furate atunci. Mie mi-a fost luat dreptul la muncă, mi s-a interzis să muncesc. Eu mai aveam contract un an și un pic cu Aerostar când m-am accidentat. Din ce am vorbit cu avocatul, mi-a spus să-i fac să sufere cum am suferit și eu.
Practic, eu din cauza oamenilor ăstora nu m-am mai apucat de fotbal. Dacă eram bine, sănătos și eram sub contract cu ei puteam să continui să joc dacă mă operau de prima dată. Nu mai pierdeam 5-6 luni, nu mai reziliam contractul și automat rămâneam în fotbal. Eu i-am zis avocatului că opresc totul dacă Florin Bratu și cei de la Bacău își prezintă public scuzele. Vreau să vadă lumea că și-au bătut joc de un om. Te simți aiurea când te gândești câți copii pot trece prin asta", a declarat Alin Gojnea, în emisiunea Sport Maraton, de pe Youtube.
https://i.eurosport.com/2021/01/20/2975138.jpg
Alin Gojnea, în tricoul Academicii Clinceni

Alin Gojnea, pregătit să-l dea în judecată pe Florin Bratu

Mai mult, Alin Gojnea a povestit că, în acele momente în care suferea din cauza problemelor la genunchi, Bratu îi spunea că el a avut 30 de operații, în comparație cu el:
"Bratu venea și mă bătea pe picior și-mi spunea că el a avut 30 de operații și că eu n-am nimic. Nu pot să înțeleg cum Florin Bratu a mai antrenat după ce a fost la Bacău. Sunt multe lucruri care s-au întâmplat. În luna noiembrie am vorbit cu avocatul, iar prin februarie vom vedea exact ce vom face.
Încă nu știu dacă mergem mai întâi la Tribunal sau la CEDO. Eu i-am spus că aș vrea să merg la CEDO, dar probabil va trebui să mergem mai întâi la instanțele din țară. I-am trimis toate dovezile avocatului. La noi în România, chiar dacă ai dreptate, trebuie să ai peste 100% dovezi", a mai povestit Gojnea.

Reacția lui Florin Bratu, după ce Alin Gojnea a anunțat că îl va da în judecată

La scurt timp după dezvăluirile lui Alin Gojnea, Florin Bratu a intervenit, într-un interviu oferit pentru Prosport, și și-a exprimat punctul de vedere. Fostul antrenor de la Aerostar a spus că el doar a respectat sfatul medicilor, care au asigurat că Alin nu avea ligamentul genunchiului rupt:
"Eu mă luam după doctor, nu făceam de capul meu. Am și acum interpretarea RMN-ului de atunci. Doctorul l-a citit și a spus că nu are ligamentul rupt. Eu n-am făcut decât să mă iau după ce a spus medicul. E problema clubului. Eu pot trimite interpretarea RMN-ului. N-am competențe medicale", a spus Florin Bratu, pentru Prosport.
Prin intermediul Prosport, Bratu a pus la dispoziție și RMN-ul lui Alin Gojnea, de la accidentarea respectivă:
https://i.eurosport.com/2021/01/20/2975134.jpg
Sursa: Prosport
După numai 7 luni petrecute pe banca lui Aerostar Bacău, Florin Bratu le-a mai pregătit pe Turris și Concordia Chiajna.
Fotbal
Avem antrenor la echipa națională! Federația Română de Fotbal s-a decis asupra noului selecționer
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Dinamo a transferat un portar de la CFR Cluj! Durata contractului și numărul pe care îl va avea
ACUM 2 ORE