Leo Messi a câștigat în această seară pentru a 6-a oară în carieră Balonul de Aur. El l-a învins pe Virgil Van Dijk în clasamentul voturilor organizat de către cei de la France Football. Messi este acum jucătorul care a câștigat de cele mai multe ori trofeul Balonul de Aur.
Singurul jurnalistul român care votează la Balonul de Aur, Emanuel Roșu, a vorbit pentru Eurosport despre succesul obținut de Leo Messi și a explicat motivele pentru care l-a ales pe acesta în dauna lui Virgil Van Dijk.
Messi e campionul absolut al erei dinainte de VAR, cred că merită să-și consolideze poziția asta. O să fie o barieră istorică asta cu VAR-ul, cred că peste ani o să ducă la percepții schimbate major față de jocul nostru minunat. Nu i-am prins pe Maradona, Pele sau Eusebio, Messi e clar cel mai mare jucător al tuturor timpurilor mele. Nu le judec pe altele pentru că aș fi un impostor dacă aș face-o.
Fotbal
Piața transferurilor din 2023 se anunță a fi captivantă! Starurile aflate în ultimul an de contract
ACUM 13 ORE
Mi-a placut mult de tot Ronaldinho, m-aș uita și acum zile întregi la meciurile lui fără să mă plictisesc. Dar Messi nu e numai un super campion al segmentelor scurte de timp, cum a fost Ronaldinho. Leo a dus fotbalul spre ceva ce n-a mai fost și probabil că n-o să mai fie. Alături de el în 'marca asta' sunt Cristiano Ronaldo și Pep Guardiola, oamenii care au definit ultimii ani în fotbalul mondial. Messi a demonstrat și anul asta că poate fi altul, dar în același timp o versiune la fel de bună a sa.
Van Dijk e un monstru, un jucator uriaș, matematic el ar fi trebuit să câștige. Dacă aș fi numărat doar trofee, aș fi mers categoric pe el. Dar, cum fotbalul nu e numai adunare, trebuie să aleg emoția, așa că am mers pe Messi.
Iată cum a votat Emanuel Roșu (Sport.ro) la ediția din 2019 a Balonului de Aur:
  • 1. Leo Messi
  • 2. Virgil Van Dijk
  • 3. Sadio Mane
  • 4. Cristiano Ronaldo
  • 5. Kylian Mbappe
De asemenea, Emanuel Roșu a votat și pentru trofeul Yashin acordat celui mai bun portar din lume. Lev Yashin rămâne singurul portar din istorie care a câștigat Balonul de Aur.
  • 1. Alisson Becker
  • 2. Marc-Andre Ter Stegen
  • 3. Jan Oblak
Fotbal
Premier League este campionatul cu cele mai multe accidentări în sezonul trecut
ACUM 21 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Messi și Ronaldo, întrecuți de un sârb care a reușit o performanță impresionantă la echipa națională
IERI LA 07:09