Eurosport

"Am ales emoția" Emanuel Roșu a explicat de ce l-a votat pe Messi la Balonul de Aur

"Am ales emoția" Emanuel Roșu a explicat de ce l-a votat pe Messi la Balonul de Aur

02/12/2019 la 18:24Actualizare 02/12/2019 la 19:31

Singurul jurnalist român care votează la Balonul de Aur a dezvăluit pentru Eurosport unul dintre motivele pentru care Leo Messi a câștigat al 6-lea Balon de Aur din carieră.

Singurul jurnalistul român care votează la Balonul de Aur, Emanuel Roșu, a vorbit pentru Eurosport despre succesul obținut de Leo Messi și a explicat motivele pentru care l-a ales pe acesta în dauna lui Virgil Van Dijk.

" Messi e campionul absolut al erei dinainte de VAR, cred că merită să-și consolideze poziția asta. O să fie o barieră istorică asta cu VAR-ul, cred că peste ani o să ducă la percepții schimbate major față de jocul nostru minunat. Nu i-am prins pe Maradona, Pele sau Eusebio, Messi e clar cel mai mare jucător al tuturor timpurilor mele. Nu le judec pe altele pentru că aș fi un impostor dacă aș face-o. "
" Mi-a placut mult de tot Ronaldinho, m-aș uita și acum zile întregi la meciurile lui fără să mă plictisesc. Dar Messi nu e numai un super campion al segmentelor scurte de timp, cum a fost Ronaldinho. Leo a dus fotbalul spre ceva ce n-a mai fost și probabil că n-o să mai fie. Alături de el în 'marca asta' sunt Cristiano Ronaldo și Pep Guardiola, oamenii care au definit ultimii ani în fotbalul mondial. Messi a demonstrat și anul asta că poate fi altul, dar în același timp o versiune la fel de bună a sa. "
" Van Dijk e un monstru, un jucator uriaș, matematic el ar fi trebuit să câștige. Dacă aș fi numărat doar trofee, aș fi mers categoric pe el. Dar, cum fotbalul nu e numai adunare, trebuie să aleg emoția, așa că am mers pe Messi."

Iată cum a votat Emanuel Roșu (Sport.ro) la ediția din 2019 a Balonului de Aur:

  • 1. Leo Messi
  • 2. Virgil Van Dijk
  • 3. Sadio Mane
  • 4. Cristiano Ronaldo
  • 5. Kylian Mbappe

De asemenea, Emanuel Roșu a votat și pentru trofeul Yashin acordat celui mai bun portar din lume. Lev Yashin rămâne singurul portar din istorie care a câștigat Balonul de Aur.

  • 1. Alisson Becker
  • 2. Marc-Andre Ter Stegen
  • 3. Jan Oblak